Rūmus paliko ilgametis jų vadovas

Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų Ukmergės filialo vadovo pareigų atsisakė beveik tris dešimtmečius jam vadovavęs Regimantas Baravykas.

68-erių metų žinomas ukmergiškis, politikas, šio filialo steigėjas ir vadovas parašė prašymą atleisti iš pareigų ir išėjo į pensiją. „Pavargau, gyvenimas eina, o kada pagyvensiu dėl savęs. Prisikaupė daug įvairių buities darbų. Esu atsidavęs darbui, o tada laiko asmeniniam gyvenimui nebelieka“, –  apie savo apsisprendimą kalbėjo nuo liepos 15 dienos filialui nebevadovaujantis R. Baravykas.

Šio filialo Ukmergėje istorija prasidėjo 1993 metais, galima sakyti, atsitiktinio susitikimo metu.

Tų metų pradžioje Ukmergėje buvo įsteigta UAB „Ukmergės verslas“, planavusi vienyti rajono verslus. R. Baravykas, kaip jos vienas steigėjų, nuvyko į verslininkų renginį Kaune. Ir ten susitiko tada naujos institucijos Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų vadovus. Jie ragino neišradinėti dviračio Ukmergėje su naujai įkurta bendrove, o burtis prie Rūmų veiklos. R. Baravykui mintis patiko, „Ukmergės verslas“ buvo likviduotas, o jis pats tapo Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų Ukmergės filialo vadovu.

Nuo tada praėjo 29-eri metai. Tiesa, R. Baravykas šioje veikloje buvo padaręs dvejų metų pertrauką – 2011 metais buvo paskirtas eiti Ukmergės rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas. Tuomet dvejus metus Rūmams vadovavo dabartinis Ukmergės rajono meras Rolandas Janickas.

„Pagal išsilavinimą esu inžinierius. Gavęs paskyrimą, aštuonerius metus dirbau tuometiniame baldų kombinate, paskui „Šilo“ gamykloje. Nuo 1990-ųjų trejus metus dirbau rajono savivaldybėje skyriaus vedėju“, – pasakojo R. Baravykas.

Ukmergiškiai jį gerai prisimena ir kaip aktyvų politiką. Ukmergės rajono savivaldybės taryboje R. Baravykas dirbo net 5 kadencijas. Visus tuos metus politinės pakraipos nekeitė – išliko liberalu. Jis yra ir šios politinės jėgos skyriaus Ukmergėje vienas iš steigėjų.

Buvęs vadovas žada ryšių su Rūmais nenutraukti, kur reikės padėti. Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų Ukmergės filialui priklauso 40 narių – įvairių verslo įmonių. Tarp jų – ir naujos, ir labai daug metų gyvuojančios.

Rūmų Ukmergės filialo veiklą šiuo metu administruoja buhalterė Danguolė Juciuvienė. Dėl nuolatinio vadovo skyrimo sprendimą priims pati institucija – Rūmų taryba.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+2 # Seniai 2022-08-16 12:38
reikėjo palikti postą naujiems aktyviems
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų