Projekte „Lietuvos mokytojas 2023“ – ir ukmergiškė

Asmeninio archyvo nuotr. E. Komarovienė „Lietuvos mokytojas 2023“ konkurse vertinama pradinių įstaigų kategorijoje. Asmeninio archyvo nuotr. E. Komarovienė „Lietuvos mokytojas 2023“ konkurse vertinama pradinių įstaigų kategorijoje.

Šalyje paskelbtas projektas „Lietuvos mokytojas 2023“, kurio tikslas – įvertinti ir paskatinti mokytojus.

Tokiam įvertinimui pateikta ir Ukmergės Dukstynos pagrindinės mokyklos pradinių klasių mokytojos Editos Komarovienės kandidatūra.

Projekto organizatorius – naujienų portalas lrytas.lt. Pasak organizatorių, projekto tikslas –  įvertinti ir paskatinti mokytojus, kurie keičia mokinių ateitį ir šalies švietimo veidą. Taip pat – paskatinti jaunus žmones rinktis mokytojo profesiją, o dabartiniams mokytojams parodyti, kad jų įdėtas darbas yra vertinamas.

Sukurtas specialus puslapis, kuriame skelbiamos gerosios mokytojų darbo patirtys, švietimo lyderių istorijos, žinomų žmonių prisiminimai apie mokytojus, o svarbiausia – renkami laureatai aštuoniose kategorijose.

Ukmergiškė E. Komarovienė vertinama pradinių įstaigų kategorijoje, kurioje pateikta per 70 kandidatų. Kandidatūrą konkursui pateikė Dukstynos pagrindinės mokyklos direktorė Daiva Liumparienė.

„Manau, kad dauguma mokytojų yra verti apdovanojimo. Esu dėkinga mokyklos direktorei, kad įvertino mano darbą ir užregistravo dalyvauti konkurse. Man  tai jau yra laimėjimas“, – sako mokytoja E. Komarovienė.

Mokytoja ji dirba 25-erius metus, turi metodininkės kvalifikaciją.

Pedagogė motyvuoja vaikus mokytis aktyviai, išmaniai ir linksmai, todėl pamokose taiko tradicines ir inovatyvias priemones, patirtinio ir įtraukaus ugdymo būdus.

Mokytoja pati savanoriauja ir rūpinasi nuo karo nukentėjusiais žmonėmis. Kasmet suburia mokyk-los bendruomenę dalyvauti Žemės išsaugojimo projektuose, paramos beglobiams gyvūnams akcijose. Vaikai mokosi stebėdami drugelių ir gyvalazdžių vystymosi ciklą, ant palangės puoselėdami darželį. Klasėje yra ir emocijų nuraminimo erdvė, ir skaitymo palapinė.

Pastebima, kad mokytojo profesijos prestižas ir mokytojų trūkumas yra opiausios šiandienos švietimo temos. Tikimasi, kad konkurse pristatomi mokytojai taps pavyzdžiu ir įkvėpimu kitiems ir padrąsins jaunus žmones rinktis šią profesiją.

Pati E. Komarovienė mano, kad mokytojo profesija yra labai prasminga ir jau vien tai ją daro prestižine.

Už konkurse dalyvaujančią ukmergiškę jau atiduota per 3 tūkst. balsų ir ji šiuo metu pirmauja. „Esu labai dėkinga ukmergiškiams, kurie už mane balsuoja, bet iki konkurso pabaigos dar yra laiko ir rezultatai dar gali keistis. Todėl man labai svarbus visų palaikymas“, – sakė E.  Komarovienė.

Balsavimas portalo lrytas.lt puslapyje „Lietuvos mokytojas“ vyks iki vasario 22-osios, balsuoti galima kasdien.

Laureatus iš pateiktų kandidatų renka ne tik visuomenė, bet vertina ir komisija.

Susumavus skaitytojų ir vertinimo komisijos balsus, aštuoni mokytojai bus apdovanoti kovo 1-ąją. Laureatams ne tik bus suteiktas garbingas „Lietuvos mokytojo“ 2023 metų vardas, bet atiteks ir prizai – kompiuteriai. Apdovanojimų renginys vyks Kaune,  o jo transliacija bus rodoma per televiziją.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų