Spausdinti šį puslapį

Lietuvos valstybės atkūrimo dienos proga – Padėkos ženklas

Linas Kavaliauskas Lietuvos valstybės atkūrimo dienos proga apdovanotas Mero padėkos ženklu.G.Nemunaičio nuotr. Linas Kavaliauskas Lietuvos valstybės atkūrimo dienos proga apdovanotas Mero padėkos ženklu.G.Nemunaičio nuotr.

Mero padėkos ženklu Lietuvos valstybės atkūrimo dienos proga apdovanotas Lietuvos šaulių sąjungos Ukmergės Vyčio 1002-osios šaulių kuopos vadas Linas Kavaliauskas.

Padėkos ženklas jam įteiktas už pašaukimą vienyti valstybės gyvenimui ir gynybai neabejingus žmones ir patriotiškumo sklaidą visuomenėje.

Apdovanojimas įteiktas Lietuvos valstybės atkūrimo dieną – Vasario 16-ąją.

Lietuvos šaulių sąjungos Ukmergės Vyčio 1002-ajai šaulių kuopai L. Kavaliauskas vadovauja nuo 2017 metų sausio. Šiai organizacijai pats priklauso nuo 2016-ųjų.

Ukmergės kraštotyros muziejuje dirbantis vyras jau yra pelnęs ne vieną apdovanojimą, tarp kurių – Ministro Pirmininko padėka šauliams, padėjusiems suvaldyti COVID pandemiją, taip pat apdovanotas medaliu už nuopelnus Lietuvos šaulių sąjungai.

L.Kavaliausko prosenelis Matas Šalčius buvo vienas iš Lietuvos šaulių sąjungos įkūrėjų prieškariu. Tad, pasak ukmergiškio, apsisprendimas eiti šiuo keliu užkoduotas jo genuose. Džiaugiasi, kad patriotizmo dvasią turi ir sūnus, kuris, beje, jaunuoju šauliu tapo anksčiau už tėtį.

Lietuvos šaulių sąjungos Ukmergės Vyčio 1002-ajai šaulių kuopai šiuo metu priklauso 85 nariai. Jaunųjų šaulių organizacijai priklauso  apie 20 mūsų rajono moksleivių.

Daug naujų narių į organizaciją įstojo pernai, kai Rusija pradėjo karą Ukrainoje.

Šiuo metu organizacija nuomojasi patalpas Kauno gatvėje, kur anksčiau veikė rajono vartotojų kooperatyvo valgykla. Buvęs šaulių namų pastatas yra avarinės būklės, nenaudojamas, tikriausiai ateityje bus parduodamas.

Garbingą apdovanojimą pelnęs L. Kavaliauskas didžiuojasi, kad jo vadovaujama kuopa yra tvirčiausia tarp rajonų kuopų Vilniaus apskrityje.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)