Fotografė Kristina Grigaliūnienė: „Meilė fotografijai gimė Ukmergėje“

Keyste Photography nuotr.  „Dažnai sau sakau: kartais reikia tiek nedaug, kad galėtum kurti“, – sako K. Grigaliūnienė. Keyste Photography nuotr. „Dažnai sau sakau: kartais reikia tiek nedaug, kad galėtum kurti“, – sako K. Grigaliūnienė.

Chrisija KVIETKAUSKIENĖ

Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių skyriaus vyr. specialistė

Ukmergėje gyvenančios ir kuriančios fotografės Kristinos Grigaliūnienės daryti tėčio ir močiutės fotoportretai antrus metus pateko į tarptautinio fotografijos konkurso 35AWARDS katalogą.

Konkurse dalyvavo per 100 tūkst. fotografų iš 173-ijų šalių, buvo atsiųsta 418 tūkst. nuotraukų.

„Kai fotografuoju savo malonumui, negalvoju apie rezultatą. Patekus tarp laureatų patyriau nepaaiškinamą džiaugsmą, kuriuo norėjau dalintis su šeima, pasijaučiau įvertinta, suprasta ir išgirsta“, – pasakojo Kristina, geriau žinoma kaip Keyste Photography.

Jos kelias link fotografavimo prasidėjo nuo miesto, kuris ją įkvepia, – Ukmergės. Kristina čia augo, mokėsi, ieškojo, tyrinėjo. Pasak jos, Ukmergė įkvepia. Būtent savo gimtajame mieste fotografė išmoko matyti grožį paprastuose dalykuose.

„Mano kelias link fotografavimo buvo beprotiškai gražus, spalvotas, pilnas ieškojimų ir kūrybos.

Pamenu kaip prieš 15 metų, pirmą kartą pasiskolinau tėčio fotoaparatą, net nesuprasdama, kad tai bus visko pradžia. Paėmusi jį, kasdien po mokyklos bėgdavau į lauką ieškoti įdomių kampų. Fotografuodavau viską: saulę, šerkšną, peizažus, žmones, gyvūnus.

Po kurio laiko pasirodė, kad atradau save fotomanipuliacijose – tai vaizdų keitimas „Photoshop“ programa, kuri skirta profesionalams ir mėgėjams redaguoti vaizdus bei nuotraukas. Prasidėjo beprotiškai gražus laikas, kai programa galėjau kurti pasaulį tokį, kokį matau tik aš!“ – pasakojo Kristina.

Vėliau ji panoro dalintis fotografijomis ir pradėjo ieškoti, kur tai galima padaryti. Atradusi lietuviškus fotografijos puslapius efoto.lt ir fotokudra.lt, juose talpindavo nuotraukas. Abiejuose puslapiuose ji buvo nominuota aukščiausiu įvertinimu.

„Man, kaip vaikui, tai buvo didžiausias palaikymas, o kur dar parodos, konkursai, kuriuose trejus metus iš eilės buvau atrasta kaip „Jaunasis talentas“! Buvau tokia laiminga, kad atradau savo kelią ir turėjau tiek daug palaikymo“, – pasakojo fotografė.

Pradėjusi nuo peizažų fotografavimo, šiuo metu K. Grigaliūnienė atsidavusi žmonių fotografavimui: įamžina juos įvairiose šventėse ar namų aplinkoje.

„Visuomet labai jaudinuosi prieš fotosesijas: namuose negaliu rasti sau vietos, o namiškiai negali su manimi susikalbėti. Tačiau, vos tik nuvažiuoju į fotosesijos vietą ir paimu į rankas fotoaparatą, visas jaudulys akimirksniu dingsta. Jaučiuosi rami, užtikrinta ir pasiruošusi nuotykiams“, – pasakojo kartu su žmonėmis istorijas kurianti Kristina.

Paklausta, kas ją įkvepia, šyptelėjo: „Šviesa. Žmonės. Gamta. Spalvos. Dabar, auginant dukrą, užtenka tik jos šypsenos ir jau esu įkvėpta sukurti jai gražių prisiminimų. Dažnai sau sakau: kartais reikia tiek nedaug, kad galėtum kurti.“

Šiuo metu Kristina kuria ir gyvena Ukmergėje, čia augina dukrytę, domisi kulinarija, mada bei interjeru.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų