Senelių namų gyventoja atšventė 103-ejų metų sukaktį

Sukaktuvininkė sveikintojų būryje. Sukaktuvininkė sveikintojų būryje.

Deltuvos senelių globos namuose – neeilinis įvykis. Čia paminėta sukaktis, kokios anksčiau niekada neteko švęsti.

Rugsėjo 4-ąją šių namų gyventoja Jadvyga Lisauskienė šventė garbingą 103-ejų metų sukaktį.

Jadvyga (mergautinė pavardė Pukanasytė) gimė Širvintų rajone, Liaurų kaime. Šeimoje augo penki vaikai: trys seserys ir du broliai, Jadvyga – pati vyriausia. Ūgtelėjusi baigė 4 skyrius pradinėje mokykloje.

Namuose teko prižiūrėti jaunesniuosius brolius ir seseris bei talkinti tėvams, kurie turėjo žemės, laikė gyvulių: karvių, avių, kiaulių, arklių. Jadvyga kartu su mama verpdavo rateliu. Šis pomėgis ilgainiui tapo ir darbu – visą gyvenimą moteris buvo garsi siuvėja.

Išvažiavusi gyventi į Kauną ji sukūrė šeimą, susilaukė dviejų vaikų. Su pirmu vyru išsiskyrė dėl jo piktnaudžiavimo alkoholiu, tačiau laimingai ištekėjo antrą kartą ir persikėlė gyventi į Ukmergę. Su antruoju sutuoktiniu vaikų nebeturėjo, tačiau kartu nugyveno ilgus metus, kol išskyrė vyro mirtis.

Gyvenimas ne vien gera dovanojo, bet siuntė ir išbandymus – teko apverkti ir palaidoti abu sūnus. Liko jaunesniojo šeima – žmona Elena ir du sūnūs. Marti dažnai aplanko, rūpinasi, atvažiuoja mylimi anūkai Linas ir Paulius. Kiekvieną gimimo dieną nepamiršta pasveikinti ir užsienyje gyvenanti krikšto dukra Nijolė – atsiunčia gražų sveikinimą, gėlių puokštę.

103-ejų metų sulaukusi močiutė turi šešis proanūkius, jų visų labai laukia.

Deltuvos senelių globos namų vyr. socialinė darbuotoja Irma Vaitaitienė pasakojo, kad J. Lisauskienė yra labai moteriška – mėgsta pasipuošti, gražiai susišukuoti. Nors pati nevaikšto, bet neįgaliojo vežimėliu yra nuvežama į įvairius užsiėmimus – į mankštą, laikraščių skaitymui skirtą kambarį ar į lauką pakvėpuoti grynu oru.

„Močiutė jaučiasi gerai ir labai džiaugiasi kiekvienu sveikinimu ir parodytu dėmesiu. Gimtadienio proga senelių namuose skambėjo akordeono garsai, kartu su Antakalnio III kaimo moterų ansambliu „Retro“, vadovaujamu Mariaus Mikučionio, dainavome „Ilgiausių metų“, vaišinomės skaniu pyragu. Tokių metų sulaukus, kiekviena gimimo diena yra kaip garbingas jubiliejus“, – pasakojo vyr. socialinė darbuotoja I. Vaitaitienė.

Deltuvos senelių namuose yra 33 vietos, šiuo metu visos jų yra užimtos.

Dabar čia gyvena 26 moterys ir 7 vyrai. Daugiausia gyventojų yra iš Ukmergės rajono, vienas – iš Skuodo ir viena – iš Molėtų.

Vyr. socialinė darbuotoja I. Vaitaitienė pasakojo, kad sukaktuvininkė Jadvyga pas juos gyvena beveik 4-erius metus, bet yra ir daugiau metų čia praleidusių žmonių – viena močiutė čia jau 15 metų.

„Dauguma gyventojų – garbingo amžiaus, jauniausiai – 67-eri. 100-o metų sukaktys nuo pat šių namų atidarymo 1995-aisiais buvo švenčiamos tik du kartus – viena močiutė jau iškeliavusi į amžinąjį atilsį, kita – mūsų Jadvyga“, – sakė I. Vaitaitienė.

Deltuvos senelių namuose teikiamos ilgalaikės socialinės globos paslaugos: apgyvendinimas, maitinimas, sveikatos priežiūros, asmens higienos, laisvalaikio organizavimo ir kitos paslaugos.

Įstaigoje tiek paprasti gimtadieniai, tiek jubiliejai yra nepamirštami, minimi sveikinant su gėlėmis ir saldumynais, dainuojama „Ilgiausių metų“.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų