„Šilo“ progimnazijoje lankėsi Ukmergę garsinantis dviratininkas

Manto Mateikos nuotr. R. Kaselis, pedagogės G. Tuzikienė ir V. Černiauskienė bei progimnazijos direktorius D. Kaplūnas. Manto Mateikos nuotr. R. Kaselis, pedagogės G. Tuzikienė ir V. Černiauskienė bei progimnazijos direktorius D. Kaplūnas.

Mantas MATEIKA 

8 klasės moksleivis

Lapkričio pabaigoje „Šilo“ progimnazijos aštuntokai susitiko su visuomenišku žmogumi, dviračių sporto entuziastu Raimondu Kaseliu. Jį į mokyklą atvykti pakvietė karjeros specialistė Virginija Černiauskienė ir žurnalistikos būrelio „Sirenos“ vadovė Gintarė Tuzikienė. Tai – bendras šių pedagogių projektas „Karjera. 21st century“, sėkmingai startavęs dar pernai, kai mokiniams buvo suorganizuotas susitikimas su žinomu „YouTube“ turinio kūrėju Antanu Jakimavičiumi (AntanuJ).

Ieškodamos žmonių, kurie užsiima aktualia veikla jaunimui, mokytojos šiemet nusprendė surengti susitikimą su Ukmergę garsinančiu dviratininku R. Kaseliu. Bendrovėje „Ukmergės šiluma“ jis dirba direktoriaus pavaduotoju.

Su vaikais svečias kalbėjosi apie tai, kaip svarbu save išbandyti įvairiose srityse. Minėjo, ką pats išbandė, kol atrado dviračių sportą, be kurio dabar neįsivaizduoja savo gyvenimo.

Viskas prasidėjo nuo treniruočių ir varžybų savame krašte. Po truputį krūviui ir pasitikėjimui savimi augant, sportininkas siekė vis aukštesnių rezultatų. Ir štai šiemet rugpjūtį jis dalyvavo Prancūzijos klubo „Audax Club Parisien“ organizuotame ištvermingumo važiavime dviračiu Paryžius–Brestas–Paryžius, dar vadinamu brevetu.

Vienu važiavimu per kiek daugiau nei 68 valandas dviračiu nuvažiavęs 1 225 km, Raimondas sėkmingai pasiekė finišą. Tai buvo didelis iššūkis sau.

Papasakojęs, kaip ruošėsi šioms kas ketverius metus vykstančioms varžyboms, sportininkas dar paminėjo, kaip Ukmergėje buvo suburtas dviračių klubas „VeloVilkmergė“, kuriam jis pats ir vadovauja.

Daugelis mokinių sakė matę Ukmergės keliais minančius ryškiaspalvėmis oranžinėmis aprangomis vilkinčius dviratininkus. Gal ir kuris nors „Šilo“ progimnazijos mokinys susidomės dviračių sportu ir mes išvysime jį „VeloVilkmergės“ būryje.

R.Kaselis tvirtino, kad jaunimui reikia nebijoti išbandyti save įvairiose srityse, o ne vienoje, nes gali paaiškėti, kad ji atėmė daug laiko ir buvo skirta ne jums.

Pasibaigus dviračių sezonui, jis pats žaidžia stalo tenisą, mėgsta plaukti, dievina kalnus, ištisinius žygius bei slidinėjimą. Taip pat yra klubo „Rotary“, kuris įgyvendino daug paramos ir labdaros projektų, pagelbėjo skurdžiau gyvenantiems žmonėms bei prisidėjo prie miesto ir bendruomenės gerovės, narys.

Būdamas pilietiškas, jis sutiko susitikti su progimnazijos mokiniais. Atvyko paruošęs įdomų pristatymą, atsivežė ir dviratį bei kitas priemones, būtinas dviratininko kasdienybėje, bei parodė jas mokiniams, leido kam įdomu pakelti, pačiupinėti.

Sulaukus tokio mokinių susidomėjimo, mokytojos Virginija ir Gintarė paprašė svečio susitikti ir su penktų klasių mokiniais. Raimondas sutiko aplankyti ir penktokus, kurie buvo dar smalsesni už vyresnėlius.

Atsidėkodamas už bendrystę, „Šilo“ progimnazijos direktorius įteikė R. Kaseliui padėką.

Ačiū pedagogėms už suorganizuotą renginį, o svečiui už prasmingą susitikimą ir vertingus patarimus.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų