Gedimino Nemunaičio nuotr. UAB „Ekonovus“ automobilis įklimpo Pakalnės gatvėje. Gedimino Nemunaičio nuotr. UAB „Ekonovus“ automobilis įklimpo Pakalnės gatvėje.

Į redakciją paskambinusi Pakalnės gatvės gyventoja Violeta Šanteriova išsakė dalies šios gatvės gyventojų problemą. Moters teigimu, į namus, esančius arčiausiai nuo upės, sunku privažiuoti šiukšles renkančiam UAB „Ekonovus“ automobiliui.

Ukmergiškė pasakojo, kad trečiadienio rytą buitinių atliekų konteinerių ištuštinti atvažiavusi didžiagabaritė „Ekonovus“ technika užklimpo siaurame, tokiam transportui nepritaikytame keliuke.

Pasak V. Šanteriovos, problema ne kartą buvo išsakyta ir savivaldybėje, pažadų būta, bet jokio konkretaus judesio taip ir nesulaukta.

Ukmergės rajono savivaldybės Žemės ūkio ir infrastruktūros skyriaus vyriausiasis specialistas Vygintas Dubauskas sako, kad ši žvyro danga padengta gatvės dalis nėra palikta visiškai be priežiūros. Anot jo, „jei reikia elementaraus pažvyravimo ar pagreideriavimo, visuomet tai ir padaroma“.

„Iki šios dienos problemos nebuvo. Kažką reikės daryti, gal pavasarį pažvyruosim daugiau“, – sako pašnekovas.

Ar kažkiek lėšų „nubyrės“ šiai gatvės daliai nuo miesto erdvių tvarkymui skirtų pinigų, taip pat savivaldybės specialistai atsakyti dar negali.

UAB „Ekonovus“ Vilniaus regiono padalinio vadovas Elmaras Milinavičius sako, kad minėta gatvė – viena iš tų, kurioje atliekas surinkti yra problemiška.

„Išsikvietėm gelbėjimo tarnybą, kad ištrauktų užklimpusią techniką, o kad kiti gyventojai nenukentėtų, išsiuntėme papildomą mašiną“, – apie situaciją komentavo vadovas.

Jis sako, kad rajone yra nemažai tokių vietų, kur siųsti didžiagabaritę techniką yra rizikinga. Tokiems atvejams įmonė turi atsarginį variantą – ten, kur ir taip prasti keliai pažliugę, siunčia specialų mikroautobusiuką. Ši buitinėms atliekoms ir antrinėms žaliavoms vežioti skirta transporto priemonė gelbsti kritiniais atvejais.

Mikroautobusiukas iš gyventojų atliekų surinkti neretai važiuoja į Atgimimo, Rūtų bei jau minėtą Pakalnės gatvės dalį. Taip pat – į keletą vietų kaimiškose seniūnijose.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+2 # Ukmergietis 2016-02-26 09:21
Normalus tas keliukas ir ne jis čia kaltas , o žioplas vairuotojas. Tai ko reikėjo į pažliugusį kelkraštį lysti. Jei matai , kad neapsisuksi, geriau pasivaryk sunkvežomį 100 m. atgal ir apsisuk. Kitą vertus, gyventojai irgi žiopli, "verkia", kad jų keliukas gadinamas ir patys dėl to kalti, nes gal už gerų 200 m. stovi bendri atliekų konteineriai. Tai ką , tingit paejėt, nes kai kuriuose daugiabučių rajonouse atstumai iki kontenerių kelis kart ilgesni ir niekas problemų dėl to nekelia. Lengviausia tuoj pult skųstis visam pasauliui ir sėdint laukti judesio...
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų