Pasigedo informacijos apie įvykį

Į redakciją kreipėsi žmogus, kuris papasakojo, kad vasario 12-osios vakarą pėsčiųjų nereguliuojamoje perėjoje, Vytauto ir Basanavičiaus gatvių sankryžoje, įvyko eismo avarija. „Bet policijos suvestinėse nieko nebuvo rašoma. Gal žmogų partrenkė koks labai ypatingas valstybės veikėjas ir įvykis slepiamas?“ – svarstė ukmergiškis.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio specialistė Asta Krogertienė informavo, kad avarijos tikrai būta, tačiau ikiteisminis tyrimas dėl jos nepradėtas, o visi tokie įvykiai į įvykių suvestines nėra įtraukiami.

Vasario 12 d. 17 val. 26 min. policijoje užregistruotas pranešimas, kad automobilis partrenkė moterį.

Nustatyta, kad 67-erių metų vairuotojas Ukmergėje, Vytauto gatvėje, vairuodamas automobilį „Škoda Octavia“ ties 41 namu  partrenkė per pėsčiųjų perėją ėjusią 59-erių metų moterį. Moterį apžiūrai į Ukmergės ligoninės Priėmimo-skubios pagalbos skyrių išsivežė greitosios medicinos pagalbos medikai. 

„Nustatyta, kad nukentėjusioji patyrė nežymų sveikatos sutrikdymą, tad dėl įvykio pradėta administracinė nusižengimo teisena“, – informavo policijos atstovė A. Krogertienė.

Taip pat paaiškino, kad ikiteisminis tyrimas dėl eismo įvykio  pradedamas tuomet, kai sužalotas asmuo nukenčia smarkiau – jam padaromas nesunkus sveikatos sutrikdymas.

Kokio lygio yra – nežymus ar nesunkus – sveikatos sutrikdymas, nustato medikai.

Pavyzdžiui, jei lūžo ranka ar koja, toks sužalojimas iš karto priskiriamas nesunkiam sveikatos sutrikdymui ir dėl to pradedamas ikiteisminis tyrimas.

Pasak policijos atstovės, minėtu atveju dėl avarijoje sužalotos moters sveikatos savo išvadas dar pateiks ir teismo medicinos ekspertai.

Jei jie nustatytų, kad pėsčioji nukentėjo smarkiau, nei iš karto manyta, dėl šio įvykio bus pradėtas ikiteisminis tyrimas ir vairuotojo atsakomybė bus griežtesnė.

UŽ inf.

 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Daugiau šioje kategorijoje:

Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų