Gaisras sunaikino pastatus

Gaisro pavojus buvo kilęs ir netoliese esančiam miškui. Vaidotės Šantarienės nuotr. Gaisro pavojus buvo kilęs ir netoliese esančiam miškui. Vaidotės Šantarienės nuotr.

Didžiulis gaisras Ukmergės rajone kilo šeštadienio popietę. Liepsnos sunaikino keleto savininkų ūkinius, kitus pastatus, degė žolė.

Nelaimė nutiko Deltuvos seniūnijos Vengrių kaime, ties Veprių seniūnijoje esančiu Pageležių kaimu. Ugniagesiams buvo pranešta apie čia užsidegusius kelių negyvenamųjų sodybų ūkinius pastatus.

Apie 14 valandą kilęs gaisras buvo gesinamas keletą valandų. Didelis pavojus grėsė ir netoliese esančioms kaimyninėms sodyboms, tuo labiau kad gaisro židinys buvo prie pat miško.

Užsidegusiose sodybose tądien tvarkėsi iš kitų rajonų atvykę jų šeimininkai. Pasak vieno iš jų, gaisras kilo dėl deginamų sugrėbtų lapų.

Atvira liepsna liepsnoję pastatai išgąsdino aplinkui gyvenančius žmones, šalikelėje stojo automobiliai. Žmonės stebėjosi, kodėl kilus tokiam dideliam gaisrui iš pradžių jį kurį laiką gesino tik vienas atvykęs ugniagesių automobilis. Tiesa, vėliau sulaukta pastiprinimų iš kai kurių kitų seniūnijų. Ukmergiškiams ugniagesiams į nelaimės vietą teko skubėti iš kito rajone panašiu metu kilusio gaisro.

Vėliau, po keleto valandų apmalšinus liepsnas Vengriuose, čia kurį laiką dar budėjo du ugniagesių automobiliai.

Iš viso atvira liepsna degė 6 pastatai, išdegė 50 arų žolės. Gaisro metu sudegė medinis tvartas, 2 lauko rūsiai, ūkinis pastatas, medinė malkinė ir lauko virtuvė. Ugniagesiai nuo liepsnų išsaugojo gyvenamąjį namą ir vieną ūkinį pastatą.

UŽ inf. 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

0 # zidiniai 2019-12-04 17:03
Manau labai svarbu kokybiškas malkinis židinys .
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų