Per parą Ukmergėje degė du autoservisai

Ugniagesiai tramdo degančio autoserviso liepsnas.  Ukmergės PGT nuotr. Ugniagesiai tramdo degančio autoserviso liepsnas. Ukmergės PGT nuotr.

Praėjusią savaitę per vieną parą Ukmergėje užsidegė du autoservisai.

Sausio 14-osios naktį kilo gaisras V. Kudirkos gatvėje esančiame autoservise „Lanžeronas“.

Kaip informavo Ukmergės priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba, 0.31 val. buvo gautas pranešimas, kad dega autoservisas.

Tarnybos viršininko Dainiaus Vyšniausko duomenimis, užsidegus vienam automobiliui, nuo jo užsiliepsnojo dar trys. Ugnis išplito į patalpas.

Atvykus ugniagesiams, autoserviso patalpos degė atvira liepsna. Gaisrą gesino keturi ekipažai. Pasak D. Vyšniausko, kovojant su liepsnomis didesnių problemų nekilo, nes vandens šaltinis buvo netoliese. Tačiau buvo labai uždūmintos patalpos. „Degant automobiliams išsiskiria daug dūmų ir daug toksinių medžiagų, todėl iš pradžių nebuvo galima patekti į patalpas“, – sakė jis.

Pirmiausia ugniagesiai gaisrą gesino iš išorės, tik tada – viduje.

Išdegė pastato viduje buvę keturi automobiliai – BMW 530, „VW Golf 6“, „Nissan X-Trail“, „VW Crafter“, serviso įranga ir kitas turtas.

Tą pačią parą, pavakarę, kitas autoservisas degė Deltuvos gatvėje.

Ugniagesiams atvykus, atvira liepsna degė vieno aukšto pusiau mūrinis, pusiau medinis autoserviso pastatas. Pastato stogas šlaitinis, dengtas skarda. Skelbiama, kad degė dirbtuvės. Išdegė visas boksas.

Sudegė viduje buvęs keltuvas, darbo įrankiai ir kita įranga. Nudegė 63 m² stogo konstrukcijų. Padangų sandėlis buvo sulietas vandeniu.

Taip pat sudegė viduje buvęs lengvasis automobilis BMW.

Abiejų gaisrų priežastys tiriamos. Manoma, kad tai galėjo būti savaiminiai gaisrai, kilę nuo automobilių.

„Automobiliai BMW 530 dėl gamybinio broko gali užsidegti savaime. Galėjo užsidegti šių automobilių bagažinės. „Lanžerone“ yra filmuota medžiaga, kurioje matyti, kaip užsidega bagažinė. Autoservise Deltuvos gatvėje židinys tiksliai nenustatytas, tačiau matyti, kad mašinos bagažinės skyrius išdegė labiausiai“, – pasakojo D. Vyšniauskas.

Pasak jo, jeigu tai pasitvirtintų, būtų jau trys atvejai per pastaruosius dvejus metus Ukmergėje. Prieš maždaug porą metų toks pats automobilis degė kitos įmonės teritorijoje Linų gatvėje.“

Tarybos viršininkas ukmergiškiams, turintiems šio modelio automobilius, rekomendavo pasikeisti gamyklinius pliusinius laidus, dėl kurių ir kyla problemų.

Ar siejami šie du gaisrai autoservisuose įvykę tą pačią parą? Tarnybos viršininkas sakė, kad Priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba tokio tyrimo neatlieka, tokius tyrimus vykdo policija.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+4 # Xexe 2022-01-18 11:43
Sutapimas,per ta pacia para 2 autoservisai uzsidege :D :D
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų