Teismas pripažino, kad balsai buvo perkami

Širvintų r. merė Ž. Pinskuvienė. Širvintų r. merė Ž. Pinskuvienė.

Ukmergės rajono apylinkės teismas pirmadienį paskelbė apkaltinamąjį nuosprendį dviems asmenims. Jie pirko balsus Darbo partijos atstovės Živilės Pinskuvienės naudai per Širvintų rajono mero rinkimus. Tuo metu Ž. Pinskuvienė nugalėjo socialdemokratų kandidatą Andrių Jozonį.

„Pripažinau abu kaltinamuosius kaltais ir paskyriau abiems baudas: Sauliui Bartusevičiui šiek tiek didesnę, nes laikiau, kad jis buvo pagrindinis šio nusikaltimo organizatorius, o kitam kaltinamajam – Arūnui Šarmavičiui – mažesnę“, – sakė bylą nagrinėjęs teisėjas Rinaldas Adamonis.

S. Bartusevičiui paskirta 150 MGL – 5,7 tūkst. eurų bauda, o A. Šarmavičiui – 100 MGL – 3800 eurų bauda.

Taip pat iš S. Bartusevičiaus teismo sprendimu turi būti konfiskuoti pinigai, kurie pas jį rasti sulaikymo metu – daugiau kaip 2 tūkst. eurų.

„Pagal bylos aplinkybes jie buvo skirti balsavusiems asmenims kaip atlygis už parašus: numatyta, kad jie duos po 5 eurus už balsą rinkėjams“, – sakė teisėjas. Jis pabrėžė, kad asmenims inkriminuojamas papirkimo organizavimas, tačiau byloje nėra duomenų, kad rinkėjai buvo papirkti.

Šis Ukmergės teismo nuosprendis gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui.

Vyriausioji rinkimų komisija dėl šiurkščių pažeidimų 2015 metais panaikino Širvintų mero rinkimų rezultatus. Antrajame ture „darbietė“ Ž.Pinskuvienė (55,44 proc.) buvo nugalėjusi socialdemokratą Andrių Jozonį (43,58 proc.), bet teisėsauga nustatė, kad galėjo būti papirkta apie 50 rinkėjų, siekiant, kad jie balsuotų už Darbo partijos kandidatę.

Šį sprendimą Ž. Pinskuvienė skundė teismui, tačiau jis skundą atmetė.

Ž. Pinskuvienė rajono mere buvo išrinkta pakartotiniame balsavime.

Parengta pagal BNS

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+4 # Žinantis 2017-10-22 11:47
Ukmergėje irgi. Baisu dabar, kad galai neišlįstų. :sad:
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų