Tarp pažeidėjų – ir ukmergiškis

Aplinkosaugininkai džiaugiasi, kad žvejų kontrolė per akciją „Lašiša 2017“ pasiteisino. Pareigūnai sulaiko vis daugiau brakonierių, nepaisančių draudimo žvejoti lašišas ir šlakius, skelbia Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamentas.

Vienas didžiausių reidų praėjusią savaitę suorganizuotas palei Neries upę ir jos intakus aukščiau Vilniaus. Čia pareigūnai patikrino 35 žvejus. Nė vienas lašišinių žuvų nebuvo sugavęs.
Tačiau pareigūnams žinoma, kad brakonieriai savo „amato“ neatsisako. Kai didesnis aplinkosaugininkų dėmesys skiriamas vandens telkiniams, kur neršia lašišinės žuvys, teigia jie, pažeidėjai pasirenka atokesnius telkinius.

Vieną iš tokių pažeidėjų ir sulaikė Ukmergės rajono agentūros pareigūnai. Paaiškėjo, kad ukmergiškis V. L. atokioje, sunkiai prieinamoje ir privažiuojamoje Kadrėnų tvenkinio vietoje bandė gaudyti lydekas, naudodamas net 17 žvejybos įrankių. Tai keturiskart daugiau negu leidžia Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklės.

Už žvejybą draudžiamu būdu V. L. gresia bauda nuo 120 iki 300 eurų, jis taip pat turės atsisveikinti su žvejybos įrankiais ir gumine valtimi, kurią naudojo neteisėtoje žvejyboje.

Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnams praėjusią savaitę taip pat įkliuvo neeilinis pažeidėjas. Spalio 29 d. pareigūnai sulaikė pilietį S. P. (gim. 1955 m.), kuris Vilniuje, Neries upės draudžiamame ruože, žvejojo meškere-spiningu, skirtu plėšriųjų ar lašišinių žuvų žvejybai.

Iš pradžių S. P. dievagojosi apie draudimus nežinojęs. Tačiau surašant administracinio nusižengimo protokolą paaiškėjo, kad šis asmuo ne kartą baustas už lašišinių žuvų žvejybą draudžiamais įrankiais ir draudžiamu laikotarpiu.

Deja, šis pažeidėjas pareigūnams per akciją „Lašiša“ įkliūva kasmet. Nei baudų dydis, nei žvejybos įrankių konfiskavimas noro pagauti lašišų jam nesumažina.

Šį kartą vyrui ir vėl surašytas administracinio nusižengimo protokolas. Jam gresia bauda nuo 120 iki 300 eurų, teks atsisveikinti ir su nusižengimo padarymo įrankiais.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų