Bus teisiama už fiktyvius mokinius

Lietuvos Respublikos prokuratūra skelbia, kad buvusi mokyklos direktorė stos prieš teismą dėl fiktyviai į mokinių sąrašus įrašytų vaikų.

Vilniaus apylinkės prokuratūroje surašytas kaltinamasis aktas ir teismui perduota baudžiamoji byla, kurioje kaltinimai piktnaudžiavimu ir dokumentų klastojimu pareikšti buvusiai Ukmergės Senamiesčio pagrindinės mokyklos direktorei Audrai Uselienei.

Ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 228 str. 1 d. (Piktnaudžiavimas) ir 300 str. 1 d. (Dokumento suklastojimas ir disponavimas suklastotu dokumentu) buvo pradėtas 2017 metais, gavus Ukmergės rajono savivaldybės mero pareiškimą dėl galimų pažeidimų Ukmergės Senamiesčio pagrindinėje mokykloje.

Tyrimo metu nustatyta, kad direktorė A. Uselienė į mokyklos mokinių sąrašus galbūt fiktyviai buvo įtraukusi mokinius R. A. ir D. A., pati ar per pavaldžius sau asmenis, įtariama, klastojo elektroninio dienyno įrašus bei duomenis kituose registruose.

Ikiteisminį tyrimą atliko Širvintų rajono policijos komisariato pareigūnai, praneša prokuratūra.

Kaltinamajame akte nurodoma, kad A. Uselienė galimai tyčia, piktnaudžiaudama tarnybine padėtimi ir viršydama įgaliojimus, žinodama, kad mokiniai R. A. ir D. A. jos vadovaujamoje mokykloje realiai nesimokys ir bus priimti į mokyklą tik siekiant iš valstybės biudžeto gauti specialią tikslinę dotaciją mokinio krepšeliui finansuoti, nuo 2012 m. iki 2017 m. davė neteisėtus nurodymus jai pavaldiems mokytojams dirbti taip, lyg mokiniai R. A. ir D. A. iš tikrųjų lankytų mokyklą ir gautų įvertinimus.

Įtariama, kad jos nurodymu mokytojai pildė dienynus ir mokinių asmens bylas, rašė pažymius ir atliko kitus veiksmus, kurie rodytų, kad mokiniai realiai mokosi mokykloje. Pati galimai klastodama dokumentus, A. Uselienė pasirašė sutartis dėl tariamo vaikų priėmimo į mokyklą ir direktoriaus vardu priėmė įsakymus dėl tariamo vaikų mokymo proceso.

Dėl šios ilgą laiką trukusios neteisėtos veiklos, įtariama, valstybės biudžetas patyrė daugiau kaip 5 tūkst. eurų turtinę žalą.

Kaltinamajame akte konstatuojama, kad savo veiksmais buvusi direktorė sumenkino valstybės švietimo sistemos, jos vadovautos mokyklos prestižą visuomenės akyse, iškraipė šios švietimo įstaigos funkcijas ir veiklos principus. Mokyklos bendruomenėje buvo sukurta įtampos, nepasitikėjimo ir melo atmosfera, trikdomas mokyklos ir mokytojų darbas. Neteisėta A. Uselienė veikla, įtariama, padarė didelę neturtinę žalą ir mokyklos steigėjui – Ukmergės rajono savivaldybei bei valstybei, nes buvo pažeisti valstybės deklaruojami įstatymų viršenybės, teisėtumo, teisingumo ir skaidrumo principai. Baudžiamoji byla nagrinėjimui perduota Vilniaus regiono apylinkės teismo Ukmergės rūmams.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

0 # Buves moksleivis 2019-01-13 23:33
Ot gerai! Sena aferiste,tik kysiu ir laukdavo is musu kad perkelt is klases i klase,o 10-ta klase isvis baigiau namuose nes ji taip norejo,mokykloj buves per metus 3kart kad pasimt nauju darbu pagal kursa. Kad atestata isduotu ir to reikejo saldainiu su pinigais numest poniai direktorei... Lazda turi Du galus!!
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų