Medžiotojų draugiją papildė nauji nariai

Ukmergės medžiotojų ir žvejų draugijos gretas papildė net 20 naujų medžiotojų. Ukmergės medžiotojų ir žvejų draugijos gretas papildė net 20 naujų medžiotojų.

Ukmergės medžiotojų ir žvejų draugijos gretas neseniai papildė net 20 naujų medžiotojų. Tarp jų – net 4 moterys. Draugijos pirmininkas Vaidas Bakanauskas pasakojo, kad norint tapti jų organizacijos nariu, pirmiausiai reikia turėti medžiotojų klubo ar būrelio rekomendaciją.

Taip pat pateikti nemažai pažymų iš medikų, policijos, gamtosaugos...

Kandidatai privalo išklausyti maždaug 70 valandų teorinius kursus apie žvėris, paukščius, ginklus, saugą medžioklės metu. Kursai organizuojami, kai susidaro norinčiųjų juos laikyti grupė.

Išlaikius teorijos egzaminą privalomas ir šaudymo egzaminas.

Praėjusią savaitę surengtoje šventėje naujiems nariams buvo įteikti Ukmergės medžiotojų draugijos nario pažymėjimai. Juos įteikė Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos inspekcijos vadovas Sigitas Mikėnas.

Ukmergės medžiotojų ir žvejų draugijos medžioklės žinovas-žuvininkas Arūnas Pračkaila pasakojo, kad ne visi draugijos nariai turi galimybę priklausyti seniūnijose veikiantiems savo teritorijas turintiems klubams ir būreliams. To priežastis – fiksuotas klubų ir būrelių narių skaičius. Norint priimti naują narį, reikia, kad kažkas išeitų...

Nepriklausantieji klubams ir būreliams medžioklėse gali dalyvauti svečio teisėmis.

Ukmergės medžiotojų ir žvejų draugija šiuo metu vienija 625 medžiotojus. Moterų tarp jų – vos keli procentai.

Pastebima, kad medžioklė paprastai – šeimos hobis, pomėgis, einantis iš kartos į kartą. Kita vertus, tai – tikrai ne pigi pramoga. Kursai, egzaminai kainuoja per 300 erų. O kur dar ginklai, speciali apranga, šoviniai...

A. Pračkaila pažymi, kad požiūris, jog medžiotoju tampama dėl mėsos, – seniai atgyvenęs. Dažniausiai pagrindiniu tikslu įvardijamas turiningas laiko praleidimas gamtoje.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Komentarai  

+1 # gsfaafs 2015-12-14 19:02
medžiotojų gretos mažame miestelyje didėja, gyvūnų senka.. :-?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+2 # Robertuks 2015-12-14 19:10
Kokios zavingos mergickos, mmm :)
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+2 # savas 2015-12-21 20:55
juokingiausia, kad tame tarpe yra medziotoju-brakonieriu. Juokas ima :P
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+1 # Maksimas 2022-10-23 00:38
Vaidas Bakanauskas brakonierius! Su bendru 2022 m. buvo sulaikyti prie Siesarties upės su 4 lašisomis ir 3 tinklais!
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų