Mezgimo vakarų, vykstančių parduotuvėje „Siūlų namai“, dalyvės. Mezgimo vakarų, vykstančių parduotuvėje „Siūlų namai“, dalyvės.

Megzti mėgstančios ukmergiškės rankdarbius kuria ne tik namuose. Jau daugiau kaip metus jos puoselėja gražią tradiciją kiekvieną savaitę susirinkti draugėn, dalintis kūrybinėmis idėjomis, kartu megzti ar nerti bendraminčių būryje. Moterys užsiima ir labai prasminga veikla – šiuo metu mezga kojinytes ankstukams.

Kiekvieną ketvirtadienį moterys renkasi senamiestyje, Kęstučio g. 8 įsikūrusiuose „Siūlų namuose“. Šios parduotuvės savininkė ir idėjos iniciatorė Regina Žvirblienė pasakojo, kad pirmasis toks susitikimas daugiau kaip prieš metus įvyko Ukmergės kraštotyros muziejuje. Moterims taip patiko, kad nutarė šį gražų sumanymą tęsti.

Susitikimus moterys vadina Mezgimo vakarais. Jų vietas keitė, kol neseniai nutarė ketvirtadieniais, nuo 17 valandos, burtis siūlų parduotuvėje. Čia ir taip neretai užsuka, ieškodamos žaliavos savo kūriniams.

R. Žvirblienė pati yra kūrėja – tautodailininkė, turinti meno kūrėjo statusą, dažnai dalyvaujanti tautodailininkų parodose. Kūrybą moteris puikiai derina su verslu, o verčiasi tuo, ką pati geriausiai išmano – prekyba siūlais.

Mezgimo vakarų iniciatorė savo patirtimi ir žiniomis negailėdama dalijasi su visomis rankdarbių gerbėjomis, moterys čia turi galimybę pavartyti naujausius, pasaulyje populiariausius rankdarbių žurnalus, pasišnekučiuoti, pasivaišinti arbata ar pačių keptais pyragais.

Kiekviena iš maždaug dešimties bendraminčių didžiausią dėmesį skiria savo pasirinktiems rankdarbiams: kuria lėles, suvenyrus, papuošalus, pirštines ar drabužius. Yra, kurios iš kūrybos prisiduria finansiškai, kitoms – tai tik malonus laiko praleidimas.

R. Žvirblienė pasakojo, kad susitikimų dalyvės – įvairių profesijų atstovės, kurias vienija bendras pomėgis – mezgimas arba nėrimas. Viena moteris į susitikimus atvyksta net iš kito miesto.

Tautodailininkės R. Žvirblienės įsitikinimu, rankų darbo drabužiai, kojinės, pirštinės, aksesuarai niekada neišeina iš mados. Vis dėlto yra tokių rankdarbių, kurie tampa sezono mados viršūne. Pavyzdžiui, nerti papuošalai ar garbanoti šalikai. Tokius dalykus pašnekovė vadina momentine mada ir jiems daug dėmesio stengiasi neskirti.

Jai pačiai labiausiai patinka atsigręžti į gilias tautos tradicijas – tradicinius raštus. Juos su didžiausia meile įpina į savo megztas kojines ar pirštines. Džiaugiasi, kad patinka tautiniai raštai ir kitiems. Žmonės, o ypač jaunimas, šiuo metu tokias kojines ar kumštines pirštines itin vertina.

Seni, o dabar su trenksmu grįžę dalykai yra ir riešinės, ir blauzdinės. Labai populiarūs nerti vaikiški drabužėliai, krikšto rūbeliai, nerti žaislai.

Šiuo metu Mezgimo vakarų dalyvės įgyvendina labai prasmingą sumanymą – mezga kojinytes ankstukams. Numegztos kojinytės bus padovanotos.

Susidomėjusias šia veikla ukmergiškes R. Žvirblienė ragina užsukti ir įsilieti į bendraminčių būrį.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų