Savivaldybės administracijai paskelbus konkursus į Pivonijos, Siesikų ir Želvos seniūnijų seniūnų pareigas, kandidatų antplūdžio nesulaukta. Kai kurių iš šių konkursų artimiausiu metu apskritai nebus.

Pretendentų į seniūnus dokumentus reikėjo pateikti iki sausio 9 dienos. Tačiau jau dabar aišku, kad šį procesą teks kartoti.

„Dėl dviejų seniūnų konkursai tikrai neįvyks. Į Želvos seniūno vietą – tik vienas asmuo, o kai yra tik vienas prašymas, negali kandidatuoti į savivaldybės padalinio – seniūnijos – vadovo pareigas. Kandidatų į Pivonijos seniūnijos vadovus išvis neliko“, – sakė savivaldybės Personalo ir dokumentų valdymo skyriaus vedėja Zina Kurmelienė.

Tam tikrų keblumų kilo ir dėl norinčiųjų vadovauti Siesikams: „Dalyvauti konkurse užsiregistravusių asmenų buvo daugiau, bet vienas atkrito, kitą informavom, kad ne visai atitinka specialiuosius reikalavimus. Dar kitas tik dabar ruošiasi laikyti bendrųjų gebėjimų testą. Jei išlaikys, informaciją matysim sistemoje. Tada ir bus sprendžiama, kurią dieną vyks konkursas.“

Vedėjos manymu, naujasis Siesikų seniūnas galėtų paaiškėti sausio pabaigoje arba vasario pradžioje.

„Konkursai dėl Pivonijos ir Želvos seniūnų atšaukti. Jie bus skelbiami pakartotinai. Tuomet, jei užsiregistruos, jau galės dalyvauti ir po vieną kandidatą“, – sako ji.

Seniūnijos seniūnas yra karjeros valstybės tarnautojas, jis tiesiogiai pavaldus savivaldybės administracijos direktoriui. Tarp specialiųjų reikalavimų konkurse dalyvaujantiems pretendentams – turėti aukštąjį universitetinį ar jam prilygintą išsilavinimą, ne mažesnę kaip 3 metų darbo patirtį, gerai išmanyti teisės aktus, reglamentuojančius vietos savivaldą, valstybės tarnybą, viešąjį administravimą, administracinę teisę. Taip pat išmanyti dokumentų valdymą seniūnijoje, žinoti jų tvarkymo ir apskaitos taisykles, turėti vairuotojo pažymėjimą.

Seniūnui siūlomas 736 eurų per mėnesį atlyginimas neatskaičius mokesčių.

Asmuo, norintis dalyvauti konkurse, taip pat turi būti išlaikęs bendrųjų gebėjimų testą. Jis atliekamas Valstybės tarnybos departamente.

Z. Kurmelienės manymu, priežastys, kodėl nepuolama mėginti laimės tokiuose konkursuose, – įvairios. „Ko nors išskirtinio iš kandidatų neprašoma. Tačiau gal ir gebėjimų testas vieniems atrodo atbaidantis, o ir teisinių, kitų žinių reikalaujama. Jos būtinos, norint dirbti tokį darbą. Deja, atlyginimais tikrai negalim sužavėti“, – sako ji.

Pašnekovės teigimu, menkstantis susidomėjimas valstybės tarnyba pastebimas visoje respublikoje.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

-3 # Anna07 2018-01-19 10:58
:eek: Mes siūlome greitą, patikimą ir sąžiningą tarptautinę paskolą su 5% palūkanų norma. mes siūlome nuo 2000 iki 10 milijonų eurų.
* Baigti savo pinigus problema
Atsižvelgdami į jūsų prašymą, mes pasiliekame greitą ir visišką pasitenkinimą. El. Paštas:
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų