Tenorėjo užbėgti bėdoms už akių

Suaugusiais žmonėmis kartais tenka rūpintis lyg mažais nesavarankiškais vaikais. Tą dažnai patiria socialiniai darbuotojai, tačiau jų pastangos įvertinamos ne visada. Taip nutiko ir Taujėnų seniūnijoje: jų pagalba ne visiems pasirodė tinkama.

Šios seniūnijos darbuotojai priversti padėti kapstytis iš rūpesčių vienai Taujėnų miestelio gyventojai. 1995 m. gimusi taujėniškė, neturinti artimųjų, viena gyvena socialiniame būste. Čia atsikėlė prieš kelerius metus, baigusi tuometinę Ukmergės specialiąją mokyklą. Kol mokėsi šioje įstaigoje, Taujėnuose apsistodavo savaitgaliais.

Trečią neįgalumo grupę turinti jauna moteris niekur nedirba, gauna neįgalumo pašalpą. 221 euras – tokios, pasak socialinės darbuotojos Jurgitos Levickienės, yra visos jos pajamos. Deja, skolų turinti tiek, kad nebeapsieinama be antstolių.

Buvo ištekėjusi, tačiau dar mažas jos sūnus dabar auga pas tėvą. Vaikui ji turi mokėti alimentus.

Darbuotojams gerai žinoma, kad neįgali moteris nemoka tinkamai tvarkytis su pinigais. J. Levickienė pasakojo, kad ji turi išsimokėtinai įsigijusi kelis telefonus, kitų prekių, o paskola, kurią reikia iki šiol mokėti, buvo paimta dar litais. Skolos, anot pašnekovės, siekia 3 000 eurų. Maža to, teigė ji, šios gyventojos vardu paskolą paėmęs ir kitas asmuo.

„Į parduotuvę apsipirkti su ja einam kartu, nuperkama būtiniausių produktų. Reikia už butą mokėti, tik neseniai baigėm mokėti skolas už elektrą, kad jų neliktų“, – pasakojo ji.

Taujėniškė suvokia, kad giliai įklimpo į finansines bėdas. Tad, atėjusi į seniūniją, pati paliko čia savo asmens tapatybės ir banko korteles. Socialinė darbuotoja neslepia – jas teko tiesiog paimti iš gyventojos, kad ši neišlaidautų, neduotų savo banko kortelės kitiems.

Su tuo, anot J. Levickienės, ji sutiko pati. Tačiau kitiems sako, kad kortelės iš jos buvo atimtos. Apie tai papasakoti panoro ir viena į redakciją užsukusi moteriškė, pažįstanti šią jauną moterį, žinanti, kaip ji gyvena.

Kadangi ir pati yra finansiškai padėjusi taujėniškei, jai neatrodo, kad likus be banko kortelės problemos išsispręs.

„Seniūnijos darbuotojos atėmė – atseit nemoka elgtis su kortele. Tačiau ar niekam nerūpi, kad ji valgyti neturi? Pati sakė, kad jai buvo pasiūlyta arbatos išgerti, kad alkana nebūtų, o dabar ir iš kaimynų skolinasi. Kodėl ir aš turiu jos skolas mokėti? Darbuotojai neturėjo teisės šitaip pasielgti“, – piktinosi skaitytoja.

J. Levickienė apgailestavo dėl tokio požiūrio ir priekaištų. „Mūsų seniūnijoje yra ir daugiau panašių atvejų, tačiau visada kalbamės ir sprendžiam kilusias problemas. O čia norėjosi užbėgti už akių dar didesniems rūpesčiams, padėti gyventojai, apsaugoti nuo kitų paskolų ir nemalonumų. Stengiesi, bet apipila purvais...“ – apmaudu pašnekovei.

Ji abejoja, ar jos prižiūrima moteris atsispirs pagundai vėl skolintis, įsigyti prekių išsimokėtinai. Baiminasi, kad antstoliai areštuos banko sąskaitą: „Ji ir dabar nepajėgi atidavinėti skolas. Kas bus, kai visai negalės mokėti už butą ir alimentų savo vaikui?“

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų