Ukmergiškiai susitikime su Europos pagyvenusių žmonių federacijos Lietuvos asociacijos nariais. Ukmergiškiai susitikime su Europos pagyvenusių žmonių federacijos Lietuvos asociacijos nariais.

Janina BADOKIENĖ

LPS „Bočiai“ Ukmergės klubo „Viltis“ nariai yra ir Europos pagyvenusių žmonių federacijos (EURAG) Lietuvos asociacijos nariai. Gruodžio 7 d. ukmergiškius Vilniuje prie Šv. apaštalų Petro ir Povilo bažnyčios pasitiko šios organizacijos prezidentas Povilas Butkus, narė Teodora Dilkienė ir gidė Emilija Guobienė.

Buvo surengta įdomi ekskursija. Gidė pasakojo, kad ši bažnyčia kadaise buvo medinė. Ji ne kartą degė. 1668 m. LDK etmonas ir Vilniaus vaivada Mykolas Kazimieras Pacas savo lėšomis pradėjo statyti mūrinę bažnyčią. 1682 m., dar nebaigus statybų, fundatorius mirė, testamentu palikdamas lėšų statyboms užbaigti. Jis palaidotas kriptoje po pat įėjimu, grindinyje iškaltas užrašas „Čia guli nusidėjėlis“.

Apžiūrėjome Šv. Karžygių, Šv. Karalienių, Šv. Uršulės koplyčias, marmurinę krikštyklą, paauksuotą sakyklą, laivą imituojantį sietyną, italų skulptorių lipdinius, statulas, kurių yra du tūkstančiai, freskas, paveikslus...

Subačiaus gatvės apžvalgos aikštelėje gėrėjomės Vilniaus senamiesčio panorama, klausėmės pasakojimo apie kultūros, istorijos ir architektūros objektus.

Paupio tiltu pasiekėme Užupį. Klausėmės gidės pasakojimo apie Užupio respublikos kūrimosi istoriją, susipažinome su jos konstitucija, pasienio muitine, kur galėjome gauti įėjimo vizą, stabtelėjome prie Užupio angelo... Ėjome senamiesčio gatvelėmis, fotografavomės prie kalėdinės eglės.

EURAG būstinėje prie kavos puodelio kalbėjomės apie klubo veiklą. Savo mintimis pasidalino ir mūsų klubo garbės pirmininkė Valerija Naraškevičienė, euragietės Virgilija Dolgova, T. Dilkienė, Manefa Miškinienė, Veronika Vaitkienė, klubo pirmininkas Valmantas Naraškevičius.

Dėkojome už šiltą priėmimą, ekskursiją, už galimybę prisiliesti prie Vilniaus, švenčiančio 700 m. jubiliejų, istorijos. Padovanojome suvenyrų apie Ukmergę, pakvietėme atvykti ir pavaikščioti po jubiliejų švenčiantį mūsų gimtąjį miestą.

Išvykoje dalyvavome vykdydami Ukmergės rajono savivaldybės remiamą projektą „Buvimas kartu džiugina“.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų