Taujėnų gimnazijos pedagogės žinių sėmėsi Ispanijoje

Projekto dalyvės Tenerifėje. Projekto dalyvės Tenerifėje.

Įgyvendinant „Erasmus+“ projektą „Geri mokytojų skaitmeniniai įgūdžiai – visų sėkmingo mokymosi, bendradarbiavimo ir pozityvios savijautos sąlyga“, žinias gilino Taujėnų gimnazijos pedagogės.

Vasario 11–17 d. kursai „IKT ir naujų technologijų integravimas į mokymo procesą ir švietimą“ vyko saulėtoje Tenerifėje, Puerto de la Kruz mieste. Juose dalyvavo 16 pedagogų iš įvairių šalių.

Iš Taujėnų gimnazijos vyko Diana Žeruolienė, Noneta Bakirovienė ir direktorė Loreta Zdanienė.

„Turėjome galimybę pristatyti savo gimnaziją kitiems bei susipažinti su pedagogais iš Belgijoje, Italijos, Airijos, Ispanijos, Lenkijos, Estijos ir Čekijos. Dalyviai pristatė savo šalių švietimo sistemas, pasidalino pedagoginio darbo patirtimi.

Mokymuose buvo pristatytos skaitmeninės naujovės ir įrankiai, kuriuos naudojant galima pamokas padaryti įdomesnes, o veiklas – įvairesnes ir priimtinesnes šiuolaikiniams mokiniams“, – pasakojo pedagogės.

Mokymuose daug dėmesio buvo skirta praktinei veiklai – buvo kuriami pristatymai, virtualios viktorinos, mokomasi kurti patrauklų socialinės žiniasklaidos turinį, naudojant grafikos, plakatų, koliažų organizavimo įrankius.

Organizatoriai kiekvieną dieną pasiūlydavo komandą telkiančių veiklų ar žaidimų. Ypatingai visiems patiko programėlė, kurios pagalba galima kurti interaktyvius žemėlapius ir leistis į pažinimo keliones, burti komandas.

Ukmergiškės turėjo progą pažinti šalį, pasigėrėti Tenerifės šiaurinės dalies gamta. Didelį įspūdį paliko botanikos sodai, vulkaniniai smėlio paplūdimiai, Teidės nacionalinis parkas.

Taujėnų gimnazijos direktorė L. Zdanienė pasakojo, kad šis „Erasmus“ finansuotas projektas susideda iš dviejų dalių. Pirmoje dalyje praėjusių metų rudenį kursai vyko Prancūzijoje, Nicoje. Ten dalyvavo viena jų gimnazijos pedagogų grupė, o dabar – kita. Įgytomis žiniomis mokytojai pasidalins su kolegomis.

Direktorė pasakojo, kad jų gimnazija projektą, skirtą pedagogų tobulinimuisi, rengė pirmą kartą.

Visus reikiamus dokumentus anglų kalba teikė projekto koordinatorė anglų kalbos mokytoja N. Bakirovienė.

„Finansavimas yra didelis – nei savivaldybei, nei mokyklai, nei darbuotojams kursai nieko nekainavo. Tačiau ir dokumentų parengimas buvo išsamus ir sudėtingas, gal net 100 puslapių“, – pasakojo direktorė. Pasak jos, kad pateko tarp laimėtojų, yra didelė sėkmė.

„Nors kursuose sužinojome daug nauja, įsitikinome, kad ir mūsų švietimo sistema, palyginus su kitomis, yra pakankamai moderni ir šiuolaikiška“, – mintimis dalinosi L. Zdanienė.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų