Patikusias bendruomenės idėjas išsirinksime balsuodami

Viena iš siūlomų idėjų – šunų vedžiojimo aikštelė. Viena iš siūlomų idėjų – šunų vedžiojimo aikštelė.

Ukmergiškiai jau gali balsuoti už pačių rajono gyventojų pateiktas iniciatyvas, skirtas gyvenamajai aplinkai ir viešajai infrastruktūrai gerinti ir kurti.

Laimėjęs projektas bus įgyvendintas Ukmergės rajono savivaldybės biudžeto lėšomis. Šiam tikslui numatyta skirti 40 tūkst. eurų.

„Ukmergės žiniose“ jau skelbėme, kad gyventojai iš viso pasiūlė 11 idėjų, o 9 pasiūlymai, atitikę dalyvaujamojo biudžeto priemonės įgyvendinimo tvarkos aprašo projektų idėjų atrankos ir finansavimo reikalavimus, teikiami tolimesniam atrankos etapui. Plačiau – apie kiekvieną iš jų.

„Šlapių priemiesčio šunų aikštelė“

Šio projekto tikslas – įrengti šunų vedžiojimo ir dresavimo aikštelę Ukmergėje, parke tarp Vasario 16-osios ir Deltuvos gatvių.

Pažymima, kad mieste trūksta tinkamai įrengtų gyvūnų pasivaikščiojimui ir užimtumui skirtų vietų.

Pramonės mikrorajone būtų įrengta 225 kv. m gyvūnų poreikiams tinkama išvedžiojimo ir dresūros aikštelė. Numatoma ją aptverti, pastatyti reguliuojamo aukščio barjerus, estakadą, piramidę, platformą, šuolio lankus, tunelį ir kitus gyvūnų dresūrai tinkamus įrenginius, įrengti suoliukus bei šiukšliadėžes.

Preliminari projekto sąmata – apie 31 065 Eur.

„Pažintinis takas: Laičių kaimo istoriniais keliais“

Projekto idėja – sukurti tris skirtingų atstumų pažintinius pasivaikščiojimui arba dviračiams skirtus 3,5 km, 7 km,  ir 14 km turistinius maršrutus, aplankant Laičių, Žeruolių, Svaronių, Varžų, Varžgalių ir Obelių kaimus.

Laičių kaimas yra turtingas lankytinais objektais, tačiau mažai žinomais Ukmergės bendruomenei. Gyventojai, pasirinkę žygį Laičių kaimo pažintiniu taku, turės galimybę, aktyviai leisdami laisvalaikį gamtoje, susipažinti su istoriniais objektais.

Maršruto pradžioje būtų pastatytas informacinis stendas. Prie objektų – stoveliai su QR kodu, kuriuose įkelta reikšminga informacija, pastatyti 5 suoleliai. Įrengta pažintinė, turistinė laisvalaikio erdvė suteiktų galimybę gyventojams užsiimti aktyvia veikla lauke, skatintų turiningą laisvalaikį.

Preliminari projekto sąmata – apie 13 000 Eur.

„Vis dar norim žaist krepšinį“

Projekto tikslas – atnaujinti seną ir nesaugią krepšinio aikštelę Želvos miestelyje.

Krepšinio aikštelės dangos pakeitimas ir įrangos atnaujinimas suformuotų poilsiui ir pramogoms tinkamą erdvę Želvos miestelyje, padidintų sportinių paslaugų prieinamumą ir patrauklumą, skatintų aktyvaus laisvalaikio išraiškos formų paiešką.

Preliminari projekto sąmata – apie 35 800 Eur.

„Šventupės aktyvių pramogų erdvė“

Siūloma sukurti Šventupės kaimo jaunimui patrauklią ir prieinamą laisvalaikio, poilsio bei pramogų zoną.

Būtų įrengta riedlenčių aikštelė su rampomis, čiuožimo turėklais ir bortu Šventupėje. Tai suteiktų galimybę kaimo vaikams ir jaunimui užsiimti aktyvia sportine veikla lauke, skatintų turiningo laisvalaikio veiklą.

Tikimasi, kad, bendradarbiaujant kaimo bendruomenei ir sporto centrui, atsirastų galimybė renginių įvairovei, vaikų užimtumui skatinti.

Preliminari projekto sąmata – apie 40 000 Eur.

„Buvusio stadiono rekonstrukcija“

Projekto rengėjai siūlo rekonstruoti buvusios Šešuolių mokyklos stadioną ir įrengti aktyvaus laisvalaikio erdvę miestelio bendruomenei.

Stadionas, esantis Šešuolių miestelyje, seniai nenaudojamas ir apleistas. Miestelio gyventojai neturi jokių alternatyvų kokybiškam poilsiui.

Šiuo projektu siekiama buvusios mokyk-los stadioną padaryti patraukliu gyventojams, išplėsti viešųjų paslaugų pasiūlą, skatinti žmones dalyvauti fizinio aktyvumo veikloje.

Preliminari projekto sąmata – apie 38 750 Eur.

„Atminimo ženklo dėl kolektyvizacijos išnykusiems Dainavos krašto kaimams atminti įrengimas“

Projektu norima įamžinti išnykusius Dainavos krašto kaimus, skatinti gyventojus domėtis savo krašto istorija.

Norima sutvarkyti aplinką, likusią po Dainavos administracinio pastato dalies nugriovimo. Sukurtas ženklas ir įrengtas stendas primintų Dainavos kaimo istoriją, įamžintų krašto kaimus. Taip būtų pagerbti senųjų išnykusių kaimų gyventojai, su kaimo istorija supažindinta jaunesnioji karta. Sutvarkius aplinką ir įrengus atminimo skulptūrą, atsinaujintų Dainavos gyvenvietės centrinė aikštė, atsirastų graži erdvė bendruomenei susiburti.  Preliminari projekto sąmata – apie 3 790 Eur.

 „Saugok gamtą ir sveikatą“

Norima išvalyti Žemaitkiemio ežero pakrantę, ją pritaikant gyventojams, įrengiant patogią ir saugią vietą poilsiui, mokymuisi plaukti ir sportuoti.

Šiuo metu yra suformuotas tik vienas sklypas paplūdimiui, kuriame įrengtas lieptas į ežerą, pavėsinė, persirengimo kabina, suoliukai. Tačiau šalia liepto esanti brasta yra labai siaura, o kita pakrantės dalis apaugusi žole ir meldais, taip pat ežeras gana staigiai gilėja nuo kranto, todėl nėra pakankamai vietos saugiai maudytis senjorams, vaikams, nemokantiems plaukti.

Išvalius Žemaitkiemio ežero pakrantę ir įrengus vaikų žaidimo aikštelę, bus suteikta galimybė poilsiauti. Šeimos su mažamečiais vaikais galės naudotis vaikų žaidimo aikštele ne tik vasarą, bet ir ištisus metus, nes daugiau vaikų žaidimų aikštelių miestelyje nėra.

Preliminari projekto sąmata – apie 17 161 Eur.

„Rojaus sodas“

Norima sukurti rojaus kampelį – spalvingą, kvapnią, patrauklią  vietą ukmergiškiams bei miesto svečiams.

Tai būtų ypatinga vieta, sukviečianti atvykti pasigrožėti įstabia gamta ir pasidžiaugti bendryste visus ukmergiškius ir gausų būrį svečių.

30–50 arų Ukmergės rajono savivaldybės administracijos rekomenduojame plote būtų pasodinta iki 200 kelių rūšių obelaičių. Obelaitės būtų sodinamos ir žalialapės, ir raudonlapės, kurių obuoliukai savo gražią spalvą išlaiko ir žiemą.

Pasodinus obelaites ir įrengus inventorių poilsiui, būtų sukurta spalvinga ir kvapni traukos vieta ukmergiškiams bei miesto svečiams. Mieste atsirastų dar viena patraukli vieta renginiams organizuoti, čia galėtų vykti piknikai, poezijos skaitymai ir kita.

Preliminari projekto sąmata – apie 30 620 Eur.

„Ukmergės Gėlių rajono laisvosios erdvės įrengimas“

Projekto rengėjai siūlo Užupyje sutvarkyti apleistą erdvę ir įrengti joje vaikų, jaunimo ir senjorų laisvalaikio užimtumui patrauklią aikštelę.

Šalia daugiabučių, Ramunių ir Rožių gatvių sankirtoje esanti viešoji erdvė yra apleista, apaugusi ir nesaugi, nenaudojama. Taip vadinamame Gėlių rajone nėra pėsčiųjų takų, jokių gyventojų laisvalaikio praleidimui ir poilsiui skirtų erdvių.

 Įrengus šiuolaikišką aikštelę, sankryžoje esantis sklypas taptų gražesnis, gyvybingesnis, būtų pritaikytas jaunoms šeimoms su vaikais leisti laisvalaikį. Šio projekto pasiūlymo idėja buvo keliama ir anksčiau, tačiau savarankiškai įsirengti kokybišką aikštelę daugiabučių namų gyventojams yra per didelis iššūkis.

Preliminari projekto sąmata – apie 39 278 Eur.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų