Ukmergiškiai parodoje. Ukmergiškiai parodoje.

Savaitgalį Vilniaus „Litexpo“ centre turizmo ir aktyvaus laisvalaikio parodoje „Adventur 2016“ dalyvavo ir ukmergiškiai. Nuvykę pristatyti savo krašto, ir patys sužinojo naujienų apie Ukmergę.

Tarptautinė paroda, šiemet vykusi ketvirtą kartą, orientuota į turizmo paslaugų ir aktyvios gyvensenos skatinimą. „Šiemet tema – vietinis, miestų ir miestelių, turizmas. Buvo akcentuojama idėja, kaip pristatyti savo miestą, kad pritrauktume turistus pasisvečiuoti, pamatyti ir daugiau sužinoti“, – pasakojo savivaldybės Kultūros ir viešųjų ryšių skyriaus vyr. specialistė Violeta Širmenė. 

Tikslas šį sykį buvo parodos lankytojus supažindinti su Ukmergės senamiesčiu – vienu iš septynių saugomų Lietuvos senamiesčių, įrašytu į Nekilnojamų kultūros vertybių registrą. Tai – išlikęs XIX–XX a. pr. urbanistikos paminklas, turintis charakteringų to meto statinių.

„Vežėmės paruoštų žemėlapių, senamiesčio maršrutų, dalijom žmonėms ir raginom atvykti, tikinom, kad tikrai verta stabtelt Ukmergės senamiestyje, – sakė ji. – Dėmesio verti išskirtiniai objektai, jų – 14: pradedant piliakalniu, baigiant kultūros centro dailės galerija.“

Išleistas ir rajono turizmo gidas, kuriame – informacija apie lankytinus objektus, ką galima pamatyti, kur maitinama ir apgyvendinama, kokie didžiausi renginiai.

„Reikėjo trumpo, aiškaus ir patrauklaus leidinio, kad vienoje vietoje būtų viskas, ko reikia turistams, – sako Turizmo ir verslo informacijos centro direktorė Lina Baublienė. – Tarp jo akcentų, apie kuriuos daugiausia klausinėta parodoje, – rajono dvarų žiedas. Taip pat – Veprių kraterio maršrutas, kuriuo itin domėjosi aktyvaus laisvalaikio mėgėjai.“

 Parodoje lankytojams buvo išdalyta beveik 1000 šių naujų mūsų rajono gidų. 

Daug dėmesio susilaukė ir rajone vykdomos edukacinės veiklos: Krikštėnuose – lino kelio, Dainavoje – keramikos, kitos edukacinės programos. 

„Ir ekskursijų gidai mūsų stendu labai domėjosi. Pasirodo, turistų ekskursijos Ukmergėje – dažnos. Net ir mus pačius maloniai nustebino tai, kad jų būna nuo 2 iki 4 per savaitę. Turistai vežami apžiūrėti įvairių vietų, apsipirkti“, – pasakojo Kultūros ir viešųjų ryšių skyriaus vedėja Lolita Gerulskienė.

Ekskursijas organizuoja ir turistus pas mus veža UAB „Kelionių laikas“.

Parodos lankytojai taip pat kviesti apsilankyti išskirtiniuose mūsų krašto renginiuose: tarptautiniame perkusijos festivalyje, Smetoninėse, antrąsyk planuojamose vištų lenktynėse, išgarsėjusiose pernykščiame Pabaisko mūšyje, šiemet vėl įvyksiančioje Deltuvos mūšio inscenizacijoje.

Domėtasi ir parodoje dalyvavusio ukmergiškio Kastyčio Kvietkausko siūlomomis nuotykių turizmo pramogomis. O štai su mūsų komanda vykę jūrų skautai – vieninteliai tokie parodos dalyviai – buvo itin populiarūs. Vien vaikų, norinčių išmokti rišti skautiškus mazgus, prie skautų nusidriekė ištisa eilė. 

Visus sužavėjo kraštą garsinanti Ukmergės duona, kuria buvo vaišinama. Lankytojams pristatyta ir vilko pėda – naujas Ukmergės ženklas, kaip jos simbolis naudojamas leidiniuose, ant marškinėlių ir kitur. 

Mūsiškiai džiaugiasi įdomiai praleidę laiką, apžiūrėję neįprastus kitų rajonų stendus, tarp kurių – turizmo ir informacijos centrai, muziejai, SPA centrai.

Skelbiama, jog šioje tarptautinėje parodoje apsilankė apie 25 tūkst. žmonių. Tiesa, ji šiemet nustebino tuo, jog buvo neįprastai brangi. Anksčiau, pašnekovių teigimu, dalyvio mokestis siekdavo 500 litų. Šį kartą be šio mokesčio prireikus dar atskirai mokėti už reikalingas priemones ir netgi apšvietimą, dalyvavimas parodoje atsiėjo apie 1000 eurų.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų