Vaizdo kameros mieste atsiras vasarą

Gedimino Nemunaičio nuotr. Tokie užrašai aplenkė vaizdo kameras, kurių dar nėra. Gedimino Nemunaičio nuotr. Tokie užrašai aplenkė vaizdo kameras, kurių dar nėra.

Prie pagrindinių įvažiavimų į Ukmergę pasitinka užrašai, kad miestas stebimas vaizdo kameromis. Tačiau ši informacija gerokai aplenkė pačius stebėjimo įrenginius. Vaizdo kameros, rajono vadovų teigimu, turėtų atsirasti tik antroje vasaros pusėje.

Pasak Ukmergės rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos Agnės Balčiūnienės, planuota vaizdo kameras įsigyti gerokai anksčiau. Tačiau šis procesas užtruko dėl kai kurių techninių dalykų.

Kadangi lentelės, perspėjančios apie stebėjimą vaizdo kameromis, jau buvo pagamintos, jas nutarta ne laikyti sandėlyje, o pastatyti iš anksto. Tai padaryta praeitų metų pabaigoje. Jos savivaldybei kainavo apie 700 eurų.

Iš viso sustatytos aštuonios lentelės prie pagrindinių įvažiavimų į Ukmergę. Mat įstatymiškai, kai teritorija yra stebima, asmenys, esantys toje teritorijoje, turi būti apie tai informuojami.

Balčiūnienė sako, jog vaizdo kameros turėtų atsirasti numatytose vietose antroje vasaros pusėje.

Sprendė darbo grupė

Savivaldybėje buvo įkurta darbo grupė, svarsčiusi, kokiose vietose tikslingiausia stebėti miestą. Jos pirmininkė A. Balčiūnienė sako, kad į darbo grupę buvo įtraukti savivaldybės specialistai, policijos komisariato pareigūnai.

Įgyvendinant pirmąjį etapą, šiemet planuojama įrengti 8 vaizdo stebėjimo taškus. Jie numatyti Kęstučio a. – Vienuolyno g., Kęstučio a. – Gedimino g., Kauno g. – Klaipėdos g., Deltuvos g. – Žiedo g., Vasario 16-osios g. – Klaipėdos g., Vilniaus g. – Antakalnio g. sankryžose, prie Vilniaus g. tilto bei pėsčiųjų tilto.

Šias vietas atrinkę darbo grupės nariai sutarė, kad vaizdo kameros turėtų atlikti keletą funkcijų. Jos padės išaiškinti eismo įvykius, atskleisti ar net užkirs kelią nusikaltimams, apsaugos nuo niokojimo visuomeninį turtą viešosiose miesto erdvėse. Neabejojama, kad mieste taps saugiau. 

Kamerų įrengimui savivaldybės biudžete skirta 50 tūkst. eurų.

Vaizdo kamerų daugės

Viešųjų pirkimų konkursą vaizdo kameroms įsigyti ketinama paskelbti dar šį mėnesį. Įrengimai, reikalingi vaizdo kamerų stebėjimui, bei serverinė bus Ukmergės rajono policijos komisariate. Pačias vaizdo kameras prižiūrės konkursą laimėjęs ir jas įrengęs subjektas.

Balčiūnienė sako, kad darbo grupė domėjosi kaimyninių rajonų patirtimi: „Su daugeliu savivaldybių bendrauta telefonu. Vykome į Anykščius ir patys apžiūrėjome įrangą, serverinę, kad realiai galėtume įvertinti situaciją.“

Vaizdo kamerų ateityje mieste turėtų atsirasti ir daugiau. Mat darbo grupė, analizavusi miesto stebėjimo poreikį, pasiūlė trijų etapų planą. 8 pirmosios kameros – tai pirmasis etapas.

Įvertinus vaizdo kamerų naudą, bus įgyvendinami kiti etapai – plečiamas jų tinklas. Iš viso planuojama mieste įrengti 21 stebėjimo tašką. Tačiau tai priklausys ir nuo biudžeto lėšų.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų