Spausdinti šį puslapį

Parodoje – neįgaliųjų kūryba

Į Ukmergę šią savaitę buvo atgabenta šimtai drožtų, nertų pintų, tapytų, lipdytų ir kitokiomis technikomis sukurtų eksponatų, kurie pristatomi parodoje „Rudens saulutė“. Visi Ukmergės kultūros centro galerijoje eksponuojamoje parodoje pristatomi darbai sukurti neįgaliųjų.

„Rudens saulutę“ – respublikinę negalės žmonių dailiųjų amatų darbų parodą – jau 18-tą kartą mūsų mieste surengė Ukmergės krašto neįgaliųjų sąjunga.

Trečiadienį vyko parodos atidarymas, į kurį susirinko gausus būrys lankytojų, autorių, svečių bei pirkėjų, mat daugumą eksponatų buvo galima ir įsigyti.

Susirinkusiuosius pasveikino parodos globėjas rajono meras Rolandas Janickas, savivaldybės Vaiko teisių apsaugos ir socialinės paramos skyriaus vedėja Asta Leonavičienė, rajono mero pavaduotoja Klavdija Stepanova.

Ukmergės krašto neįgaliųjų sąjungos garbės pirmininkė Lionė Aleksienė džiaugėsi, kad prieš 18 metų gimęs sumanymas tęsiasi, ragino pirkti parduodamus parodos eksponatus, džiaugėsi, kad jų kasmet įsigyja ne tik ukmergiškiai, bet ir miesto svečiai bei čia viešintys užsieniečiai.

Ukmergės krašto neįgaliųjų sąjungos pirmininkė Dalia Unikienė pasakojo, kad šiemet į parodą atgabenta per 2000 eksponatų iš 30 mūsų šalyje veikiančių organizacijų – asociacijų, socialinių globos namų, specialiųjų mokyklų ir kitų įstaigų. „Rudens saulutėje“ dalyvauja per 300 kūrėjų iš bemaž 20-ies šalies savivaldybių.

Savo kūrybą čia pristato visos Ukmergėje veikiančios neįgalius žmones vienijančios bei juos globojančios organizacijos

Pirmininkė D. Unikienė sveikino susirinkusiuosius ir džiaugėsi neblėstančiu jų kūrybingumu.

Kultūros centro dailės galerijoje ši paroda meno mylėtojus šildys iki lapkričio 8 dienos.

Visą tą laiką lankytojai laukiami ne tik apžiūrėti, bet ir pirkti.

Dailės galerija atvira antradienį, trečiadienį, ketvirtadienį ir penktadienį nuo 15 iki 19 val. Tuo metu parodoje budės savanoriai.

Pagal susiklosčiusią tradiciją, į uždarymo šventę kviečiami kūrinių autoriai, jiems įteikiami specialūs parodos globėjų, rėmėjų prizai.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)