Vilkmergėlės upelį tvarkys iš pagrindų

Upelis jau pradėtas tvarkyti. Gedimino Nemunaičio nuotr. Upelis jau pradėtas tvarkyti. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Pradėti Ukmergėlės upelio, kurį tarp ukmergiškių įprasta vadinti Vilkmergėlės vardu, valymo ir remonto darbai. Jie būtini, nes apaugęs upelis ne tik gadina vaizdą, bet ir kelia nepatogumų gyventojams.

Miesto seniūnė Zita Pečiulienė pasakojo, kad upelio vandens pratekėjimo takas ir šlaitai apaugę žolėmis, dėl jų ir sunešto žvyro vanduo vos prateka labai maža srove. Gyventojai – Daržų gatvės 8, 10, 12, kitų namų šeimininkai – piktinasi dėl apsemiamų daržų.

„Žmonės skundžiasi, kad bulvės pūva, malkų negali atsivežti, nes jas užtvindo, – sakė ji. – Kitas dalykas – labai negražu: juk pats senamiestis... Skundžiasi ir dėl nesaugių tiltelių, nes jie sulūžę, kiauri, galima koją išsisukti. Be to, trūksta turėklo.“

Anot seniūnės, ketinama tvarkyti 373 metrų ilgio ruožą. Numatyta išvalyti upelyje žoles ir žvyrą nuo Vilkmergėlės ir Kurklių gatvių tilto iki Vytauto gatvės. Šie darbai bus atliekami 280 metrų ilgio atkarpoje.

Taip pat ketinama nuvalyti žoles nuo upelio betoninių kraštų, išvežti susidariusias atliekas.

Z. Pečiulienės teigimu, bus praplatinta upelio vaga Daržų gatvėje – praplatės iš viso 93 metrai upelio. Planuose – suformuoti upelio šlaitus; įrengti tris bordiūrus ir sudėti apie 1,5 kv. m gatvės trinkelių Kranto gatvėje, ties pėsčiųjų tiltu per upelį. Daržų gatvėje – įrengti upelio lieptų keturis laikiklius, sumontuoti du medinius 1,20 m pločio lieptus.

Numatyta suremontuoti akmenimis grįstoje Kranto gatvėje atsiradusias duobes, sudėti iškritusius akmenis.

Seniūnė pasakojo, kad upelio tvarkymo darbai jau po truputį pradedami. „Kol kas bus valomos žemės. Upelis pilnas žvyro – jį reikia išvežti. Pradėję darbus, manėm, kad įstengsim viską padaryti savo jėgomis. Tačiau matom, kad neapsieisim ir be įmonių pagalbos“, – neslepia pašnekovė.

Anot jos, dėl seniūnijai reikalingų upelio tvarkymo paslaugų bus skelbiami viešieji pirkimai. Šiuo metu tvarkomi reikiami dokumentai.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų