Ukmergės skulptūros pasakos istorijas

Šuniukas Keksas greit papasakos savo istoriją. Gedimino Nemunaičio nuotr. Šuniukas Keksas greit papasakos savo istoriją. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Ukmergės skulptūros jau netrukus prabils žmonių balsais. Kiekviena papasakos vis kitokią istoriją ir pasiūlys, kurį dar miesto architektūros kūrinį vertėtų aplankyti.

Tokį sumanymą planuoja įgyvendinti Ukmergės turizmo ir verslo informacijos centras. Jo direktorė Lina Baublienė ragina ukmergiškius padovanoti savo balsą – sutikti įrašyti parengtą tekstą. Įrašus vėliau galės girdėti visi, mobiliojo telefono programėle nuskenavę prie skulptūrų pritvirtintus QR kodus.

Sumanytojai nutarė įgarsinti 13 Ukmergėje esančių skulptūrų bei paveikslų. Vienas naujausių kūrinių – pernai Kauno g. ant 16A pastato sienos nupieštas didžiulis vilką vaizduojantis grafičio piešinys. Jį įgarsins šio kūrinio autorius – mūsų mieste savanoriaujantis lietuviškai jau bandantis kalbėti svečias iš Rumunijos Alexandru Cretu.

Senamiesčio kiemelyje, Gedimino gatvėje, pagal autentišką nuotrauką nupieštą prekeivį žydą įgarsins nuotraukoje įamžinto asmens anūkas – Ukmergės žydų bendruomenės pirmininkas Artūras Taicas.

Ukmergiškiai, norintys įgarsinti šunelio Kekso, „Rėkiančios bobos“, „Pepės Ilgakojinės“, „Šnabždesių“, „Meškų namo“ bei kitas miesto skulptūras, raginami kreiptis į Turizmo ir verslo informacijos centrą. 

L. Baublienė pasakojo, kad Ukmergės kultūros centro darbuotojai pažadėjo su savo aparatūra padėti padaryti garso įrašus, viešosios bibliotekos darbuotojai – pakoreguoti tekstus. Kokias istorijas pasakos kiekviena skulptūra, dar neatskleidžiama. Tai turėtų tapti didele staigmena. Paskutinis istorijos sakinys bus nukreipimas vis į kitą skulptūrą, nurodant, kurioje ji yra vietoje.

Paskaičiuota, kad apeiti visas 13 skulptūrų, prie kiekvienos stabtelint išklausyti jos pasakojamos istorijos, truks apie dvi valandas.

Ši įdomi ekskursija, tikimasi, sudomins ne tik miesto svečius, bet ir pačius ukmergiškius. Ypač moksleivius, kuriems tokios interaktyvios pramogos yra ypač patrauklios.

Sumanymą tikimasi įgyvendinti iki birželio.

Ukmergės turizmo ir verslo informacijos centras šiemet jau pristatė panašų interaktyvų sumanymą. Ukmergėje, įvairiose senamiesčio vietose, buvo pastatyta keliolika metalinių balandžių skulptūrėlių. Taip muzikinės grupės „Antis“ dainos, sukurtos prieš tris dešimtmečius, eilutė „Balandžių daug Ukmergėj...“ virto savotiška realybe.

Lietuvos 100-mečio proga šie balandžiai „uždainavo“. Su mobiliojo telefono programėle nuskenavus prie kiekvienos skulptūrėlės esančius QR kodus pasigirsta vis kita populiari patriotinė laisvės daina.

Ukmergės turizmo ir verslo informacijos centro direktorė L. Baublienė sako, kad ekskursija po miestą klausantis laisvės dainų jau sulaukė populiarumo.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų