Miestas puošiasi gėlių žiedais

Didžiausias Ukmergės gėlynas – prie Švč. Trejybės bažnyčios. Gedimino Nemunaičio nuotr. Didžiausias Ukmergės gėlynas – prie Švč. Trejybės bažnyčios. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Ukmergės centras jau pakvipo gėlėmis – apie šiemet gana anksti prasidėjusios vasaros pradžią paskelbė aikštėje priešais kultūros centrą pastatytos gėlinės.

Ukmergės želdiniais šiais metais rūpinsis mūsų rajone, Barboriškio kaime, įsikūrusios UAB „Oliseta“ darbuotojai. Vasarinės gėlės ir gėlių svogūnėliai bus perkami iš Prano Rimanto Olisevičiaus gėlininkystės ūkio.

Šių gėlininkų paslaugas miesto seniūnija buvo pasirinkusi ir praėjusiais metais. Miesto seniūnė Zita Pečiulienė sakė, kad renkantis paslaugos teikėją – apklausiant gėlių augintojus – didžiausias dėmesys buvo kreiptas ne tik į kainą, bet ir į kokybę bei tai, kad augalai būtų auginami vietoje, o reikalui esant vagišių nuniokotus gėlynus jie greitai atsodintų.

„Pernai ukmergiškių atsiliepimai buvo labai geri“, – sako seniūnė.

Pati miesto seniūnija savo lėšomis pasiliko rūpintis tik Dukstynos kapinėse esančiais neprižiūrimais kapeliais.  Dukstynos kapinėse esantį gėlyną sutvarkys „Ukmergės versmė“.

Kaip ir kasmet Ukmergę gėlės papuoš prieš artėjančią miesto šventę, gegužės pabaigoje. Gėlynai išliks tose pačiose įprastose vietose. Visas jų plotas užima daugiau nei 300 kvadratinių metrų.

Didžiausias Ukmergės gėlynas – prie Švč. Trejybės bažnyčios – 100 kvadratinių metrų. Nedaug mažesnis ir priešais rajono savivaldybę – 90 kvadratinių metrų.

Kai kuriuos gėlynų plotus nutarta padidinti. Didesni jie bus prie pašto ir Vienuolyno gatvėje.

Gėlių daigų ir augalų priežiūros paslauga iš viso šiemet kainavo 17 000 eurų.

Daugiausiai užsakyta pelargonijų – įvairių spalvų ir rūšių. Jos atsparios ir ryškios. Gėlynuose, sukomponuojant augalus, bus sodinamos įvairios vienmetės gėlės – verbenos, sprigės ir kitos.

Jau netrukus po Miesto šventės mieste turi prasidėti kasinėjimo darbai – centras pavirs statybų aikštele. Kai kam atrodo: „Gal nevertėjo išlaidauti augalams?“

Seniūnė sako, kad apie būsimus projektus galvota. Vis dėlto, dar tiksli darbų pradžia neaiški, tad likti visai be gėlynų miesto centre nebūtų protingas sumanymas. O jei prireiks, gėlės bus iškastos ir įkurdintos kitoje vietoje.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+1 # As 2018-05-19 10:37
Ar ne pigiau investuoti viena karta i alpiunariuma, o ne kiekvienais metais ziureti i chaotiska beskonybe...Paziurekite i kitus miestus, gal ideju bus daugiau...
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų