Visuomenės angelams sargams – angelo skulptūra

Tokie skulptoriaus V. Ramoškos angelai tapo Vilniaus simboliu. Jų galima rasti ant balkonų, stogų, palangių... „Made in Vilnius“ nuotr. Tokie skulptoriaus V. Ramoškos angelai tapo Vilniaus simboliu. Jų galima rasti ant balkonų, stogų, palangių... „Made in Vilnius“ nuotr.

Rajono policijos komisariato pastatą Vytauto gatvėje ketinama papuošti angelo skulptūra. Tai – žymaus angelų kūrėjo, mūsų krašto menininko Vaido Ramoškos dovana policijai ir visiems ukmergiškiams.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ukmergės r. policijos komisariato viršininkas Saulius Kazlauskas sako, kad šie metai – ypatingi visai pareigūnų bendruomenei. Kartu su atkurta nepriklausoma Lietuva ji švenčia 100-mečio jubiliejų. 1918 m. spalį Lietuvoje buvo pradėti organizuoti pirmieji kriminalinės policijos darbai.

Netrukus – ir policininkų švenčiama Angelų sargų diena, minima spalio 2-ąją. „Mąstėme apie šioms progoms tinkančias dovanas, kolektyvas dalijosi idėjomis. Svarstėm, kurią iš jų galima įgyvendinti, kad ir finansinės galimybės leistų“, – pasakojo S. Kazlauskas.

Neslepia, kad pasvajota ir apie su angelu susijusią dovaną. Matyt, svajonėms buvo lemta išsipildyti, nes keliai suvedė su skulptoriumi V. Ramoška. Jis susitikimo su pareigūnais metu kalbėjo, jog angelas turėtų būti didelis, kad neišnyktų pastato fone.

„Patarė – ne mažesnis nei 2 metrų, ir paaiškėjo, kad kaip tik tokį angelą kūrėjas turi. Labai maloniai nustebino, pasiūlęs jį padovanoti. Sakė mylintis savo kraštą ir policijos 100-mečio proga tai būtų dovana miestui ir visuomenei“, – V. Ramoškai dėkingas policijos komisariato Reagavimo skyriaus viršininkas Vladas Butkus.

Jis taip pat džiaugėsi galimybe apsilankyti menininko dirbtuvėse Tolučiuose, kur pamatė, iš ko gimsta skulptoriaus angelai, sužinojo, kiek daug rankų darbo ir širdies įdedama juos kuriant.

Skulptūra jau atvežta į policijos komisariatą ir netrukus jį papuoš.

Įstaigos vadovas S. Kazlauskas taip pat pasakojo, kad pažymint minėtas progas numatyta renginių visuomenei, tarp jų – policijos istoriją ir pareigūnų darbą atspindinčių eksponatų paroda muziejuje.

Šalies pareigūnai ruošiasi ir rugsėjo 29 d. Katedros aikštėje Vilniuje vyksiančiai 100-mečio policijos ir visuomenės šventei. Į ją kviečia ir ukmergiškius – žadama prasmingų, įdomių ir smagių akimirkų visiems renginio dalyviams.

Angelų miestu Vilnius ir vadinamas dėl šių menininko sukurtų skulptūrų. Įvairių kūrėjo darbų yra Želvoje, Vilniuje, kitur, o jo angelų – įvairiose pasaulio vietose.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Komentarai  

-1 # Juste 2018-09-26 15:27
:lol: Ramoskai - aciu tau uz skulptura!!!!
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų