Namai gražėja, o aplinka kenčia

„Manau, kad labai aplaidžiai Ukmergėje žiūrima į aplinkos taršą, renovuojant daugiabučius. Jau keleri metai Jaunimo ir Miškų gatvėse vyksta namų renovacijos darbai ir vis ta pati problema – aplinkos tarša.

Kadangi sienoms šiltinti naudojami polistirolo blokai, kurių matmenys ne visuomet atitinka sienos plotą, blokai pjaustomi prie namo, atviroje vietoje, taip „pasėjant“ lengvas mikrogranules aplinkoje“, – laiške redakcijai rašo ukmergiškė Milda.

Pastebi, kad vėjo nešiojamos šios cheminės medžiagos  pasklinda ant vejos, šaligatvių, ne tik prie renovuojamo namo, bet ir gretimų, net balkonuose ar kambariuose.

Klausia, argi įmonės, atliekančios namų renovaciją, negali pasirūpinti pridengta vieta blokams pjaustyti, pvz., laikina palapine?

UAB Ukmergės butų ūkio direktorius Giedrius Pocius patikino, kad jų įmonė ne kartą yra išsakiusi pastabas rangovams dėl aplinkos susitvarkymo atlikus darbus. „Tą darome nuolat. Rangovai visada stengiasi kiek įmanoma mažiau šiukšlinti aplinką – naudoja specialias stakles polistirolui pjaustyti ir kt. Deja, dėl pastaruoju metu vyraujančio stipraus vėjo tikrai ne visada pavyksta pasiekti norimo rezultato“, – savo atsakymą pateikė G. Pocius.

Namų renovacijos tema kalbėjo ir kitas į redakciją užsukęs ukmergiškis. Jo įsitikinimu, Vilniaus gatvės 94 namas renovuojamas nekokybiškai. Atkreipė dėmesį, kad statybų įmonė atliko įvairių klaidų, o vėliau jas taisė.

Be to, prie vieno iš Miškų gatvės renovuojamų daugiabučių, esą, pasigedo stendo su nuoroda apie darbus atliekančią statybos įmonę. Klausė, kur tokiu atveju skambinti, kam skųstis?

Pasak Ukmergės butų ūkio direktoriaus, visi darbai, kurie būna atliekami daugiabučio namo renovacijos metu, būna įvertinami ir priimami arba nepriimami techninės priežiūros vadovo, kuris vertina, ar darbai atitinka projekto ir kokybės reikalavimus.

„Būna atvejų, kai dalį darbų, kartais ir nemažą, rangovams tenka taisyti tol, kol kokybė bus tokia, kokia turi būti. Minėto objekto atveju ne visi atlikti darbai yra priimti, dalis jų turės būti pataisyti ir tik tada priduoti techniniam prižiūrėtojui“, – patikino G. Pocius.

Jo teigimu, visuose renovuojamuose objektuose privalo būti informacija apie darbų pradžią, planuojamą pabaigą, rangovą, užsakovą ir techninį prižiūrėtoją. Tai numato statybos įstatymas ir visuose objektuose yra įrengti tokie informaciniai stendai.

Renovuojamo namo laiptinėse Butų ūkis, kaip administratorius, taip pat pakabina darbų vadovo, savo įmonės atsakingo asmens ir techninio prižiūrėtojo kontaktus, kad kilus neaiškumams gyventojai galėtų susisiekti tiesiogiai.


putų polistirolas

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų