Tamsesnė spalva laikysis ilgiau?

Naujoji tilto spalva kai kuriems ukmergiškiams – keista... Gedimino Nemunaičio nuotr. Naujoji tilto spalva kai kuriems ukmergiškiams – keista... Gedimino Nemunaičio nuotr.

Kasmet Ukmergėje apie tai, kad tuoj vyks miesto šventė, primena ir ant pagrindinio tilto vykstantys darbai. Žmonės čia pluša, gražindami tilto rėmus.

Tačiau ukmergiškiams keista, kodėl šiemet buvo pasirinkta tokia tamsi – ruda – dažų spalva. Mano, kad ankstesnė šviesi tiko labiau. Be to, stebisi jie, rėmai perdažomi juk kiekvieną pavasarį – ar ne per daug rūpesčių ir išlaidų?

Tiltą per Šventąją, kaip ir dalį Ukmergės gatvių, tarp jų – Vilniaus, Gedimino, Antakalnio, valdo Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos, prižiūri AB „Kelių priežiūra“. Komunikacijos projektų vadovės Giedrės Čekavičienės teigimu, svarstomos galimybės apskritai keisti tilto turėklus.

„Tačiau, kol sprendimas nepriimtas, mūsų įmonė periodiškai rūpinasi tilto estetika“, – sakė ji. Būtent tokia spalva, anot vadovės, pasirinkta, siekiant išlaikyti estetiką ilgiau: „Šiais metais pasirinkti dažai, spalvos, kurių savybės turėtų leisti ją užtikrinti ilgiau nei metams.“

Darbai, aiškino G. Čekavičienė, atliekami iš periodiniams darbams skirtų lėšų, perdažymas suderintas su Direkcija.

Tačiau, pasiteiravus apie medžiagoms ir darbams skirtas lėšas, sumų neįvardijo.

„Mes įsipareigoję iki miesto šventės perdažyti tilto rėmus, darbus įvykdysime laiku ir kokybiškai“, – žadėjo ji.

Žadėto atsakymo apie tilto remontą iš pačios Lietuvos automobilių kelių direkcijos nesulaukėme, tačiau „Ukmergės žiniose“ ne sykį rašėme apie šiuos planus.

2015 m. buvo atlikta tilto esminė apžiūra. Įvertinus jos rezultatus bendra tilto būklė įvardyta kaip patenkinama. Blogai buvo įvertinta: tilto danga, deformaciniai pjūviai, hidroizoliacija, atitvarai, turėklai.

Buvo kalbų, jog tilto kapitalinis remontas galėtų vykti 2019–2020 metais. Tačiau panašu, jog tai kol kas lieka tik planais.

Rajono vadovai ne kartą minėjo, kad pradėtas remontuoti tiltas būtų uždarytas mažiausiai metams, tad reikėtų įrengti laikinąjį tiltą. Tačiau jo vertė – kone pusė naujojo tilto kainos...

Todėl savivaldybė siūlė Direkcijai pirmiausia pastatyti naują tiltą per Šventąją (prie hipodromo), kuris sujungtų Linų ir Žiedo gatves. Taip būtų įgyvendintas I-asis Ukmergės miesto pietinio aplinkkelio etapas.

II-uoju etapu suplanuota nuo Linų gatvės per mišką nutiesti kelio atkarpą iki Vilniaus gatvės pabaigos (ties miškų urėdija), o vėliau, III-iuoju etapu, – nuo Vilniaus gatvės per mišką iki krašto kelio Ukmergė–Molėtai.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

0 # pitti gerardo 2019-07-04 15:02
Aš gavau 30 000 eurų paskolą iš ponia ROSA BORRIELLO, kuri padėjo man šypsotis jai, kad galiu atlikti savo namo užbaigimą ir ji taip pat tarnauja daugeliui mano kolegų daugiau Norėdami gauti daugiau informacijos, susisiekite su juo el. Pašto adresu:
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų