Skundėsi duobėmis ir vandeniu

Ukmergiškis teiravosi, ar ilgai dar bus tvarkomas Vytauto gatvės ruožas, besikertantis su Utenos gatve, sukant link miesto piliakalnio.

„Toje vietoje, sukant į Utenos gatvę, kažką darė, tvarkė, o dabar jau kelintas mėnuo – duobės išmuštos, tik skaldos privaryta. Lietus viską išplovė, kai pašals – bus dar blogiau“, – nuogąstavo gyventojas. Sakė, kad dėl tokios netvarkingos kelio dangos ypač daug problemų vairuotojams.

Maža to, anot žmogaus, prieš kelias dienas toje vietoje kažką darė vandentiekininkai, ir po to geriamasis vanduo bėgo rūgštus – buvo neįmanoma vartoti.

UAB „Ukmergės vandenys“ direktoriaus Rimo Arlinsko teigimu, šiame ruože buvo atliekami kasinėjimai dėl nuotekų linijos rekonstrukcijos. Ją vykdė UAB „Panevėžio ryšių statyba“.

„Neseniai buvo vykdomas Utenos gatvės vandentiekio linijos remontas, įtraukiant naują vamzdį į esamą ketaus vamzdžių liniją, vykdomi gyventojų įvadų prijungimo prie naujos linijos darbai“, – pasakojo jis.

Direktorius informavo, kad šiuo metu vyksta darbai ruože nuo Vytauto g. iki tiltelio per Vilkmergėlės upelį. „Kita dalis nuo tiltelio iki Paupio g. jau išasfaltuota, o visa Utenos gatvė artimiausiu metu bus naujai išasfaltuota“, – tikino jis.

Atsakė ir į skaitytojo klausimą dėl galimai nekokybiško vandens.

„Įvadų įjungimo ir išjungimo metu tikėtinas galimas senuose vandentiekio įvaduose pasitaikančių geležies nuosėdų patekimas į filtrus, esančius prieš vandens apskaitos prietaisus, vandens skaitiklius. Dėl to sumažėja slėgis name, iš vandens čiaupo trumpai gali  tekėti drumstas vanduo. Tačiau geriamojo vandens saugos ir kokybės rodikliui – vandenilio jonų koncentracijai (pH), gyventojo minimai kaip rūgštingumas, – įtakos tikrai neturi“, – paaiškino jis.

Anot R. Arlinsko, Ukmergės mieste vandenilio jonų koncentracija (pH) yra 7,5.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų