Gatvė tapo ir nepatogi, ir nesaugi

Gyventojas teiravosi, dėl kokių priežasčių Klaipėdos gatvė po rekonstrukcijos buvo gerokai susiaurinta.

Apie tai, kad vairuotojams dabar labai nepatogu ir netgi nesaugu, skundų redakcijoje sulaukta iš ne vieno ukmergiškio.

„Iš Klaipėdos gatvės visai kažkokį pasityčiojimą padarė. Kelias siauras, vos mašinos prasilenkia, išsukant iš P. Cvirkos g., nesimato nieko nė į vieną pusę“ – tokio komentaro neseniai sulaukėme ir „Ukmergės žinių“ internetinėje svetainėje.

Taip pat klausiama, ar, išsukant iš P. Cvirkos gatvės į Klaipėdos gatvę, neturi būti kelio veidrodžių, kad eismas būtų saugesnis. Mat žmonės girdėję, kad tokius veidrodžius čia turėjo pastatyti.

Atsakymą pateikė rajono savivaldybės Statybos ir infrastruktūros skyriaus vyr. specialistė Rasa Šepetienė.

„Klaipėdos gatvė suprojektuota pagal galiojančius normatyvinius projektavimo dokumentus, – teigia ji. – Atliktas eismo saugumo auditas, projekto ekspertizė.“

Anot specialistės, pernai sausį vyko viešas Klaipėdos gatvės projekto svarstymas: „Apie jį visuomenė buvo informuota. Svarstyme dalyvavo ir dalis Klaipėdos g. gyventojų, kurie buvo supažindinti su projektiniais pasiūlymais ir jiems pritarė.“

R.Šepetienė žada, kad situacija dėl automobilių eismo minėtoje vietoje turėtų pagerėti: P. Cvirkos gatvėje bus įrengtas veidrodis. Tai padaryti ketinama per artimiausią savaitę.

Kelių ir gatvių veidrodžiai yra skirti pagerinti matomumą tokiose vietose, kur jis ribojamas šalia kelio esančių pastatų, tvorų, augmenijos, statomų automobilių ar kitų kliūčių. Tokie veidrodžiai pasižymi plačiu apžvalgos kampu. Sferiniai kelių veidrodžiai naudojami automobilių stovėjimo aikštelėse, sudėtingose sankryžose.

Sutartis dėl Klaipėdos gatvės rekonstravimo darbų pirkimo buvo pasirašyta pernai rugsėjį. Bendra projekto vertė – 2 mln. 90 tūkst. eurų.

Šios gatvės rekonstravimo darbai buvo suskirstyti į etapus. Pirmiausia tvarkytas ruožas nuo Kauno g. iki P. Cvirkos g., paskui – nuo P. Cvirkos g. iki Ramygalos g. Trečias etapas apima Ramygalos–Žiedo g. Čia bus rekonstruota važiuojamosios gatvės dalies asfalto danga, įrengti pėsčiųjų ir dviračių takai, apšvietimas, greičio mažinimo kalneliai, vertikalus ir horizontalus gatvės ženklinimas, lietaus nuotekų tinklai.

Projekto vertė – beveik 530 tūkst. eurų. Šiuo metu jau yra nutiesta gatvės asfalto danga. Numatoma projektą baigti 2021 m. rugsėjį.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)

Komentarai  

-3 # ok 2019-10-30 14:59
Čia yra viršūnė,kad buvo klausiama Klaipėdos gatvėje gyvenančių žmonių ir,kad jie pritatarė pasiūlytiems projektams.Jūs patys suprantat,ka jūs kliedit?Jūs jei ir klausėt Klaipėdos gatvės gyvenančių,galėjot klaust tik vieno žmogaus,kuris beje dirba sąvivaldybėj(gyvena Klaipėdos 7).O šiaip,jei ir paklaust kokio nors žmogaus,tai ko jūs jo galėjot klaust,ar gerai,kad čia bus važiuojamoji dalis,o iš abiejų pusių šaligatvis,ane?Geras klausimas.Tai kaip galvojat,ką žmogus gali atsakyti?Galvoju,kad kito atsakymo,kaip,kad "gerai,taip ir turi būti",būti negalėjo.Pažiūrėkit tuo pačiu ir į perėją prie mokyklos,jei netoli perėjos stovėjimo vietose stovi auštesnė mašina,o žmogus eina link perėjos nuo Klaipėdos g.7 namo pusės,jo visiškai nesimato(jei žinoma,jo ūgis nėra virš 2 metrų),o ten labai dažnai laksto mokiniai.Juk labai juokinga,kai rašoma,kad svarstyme dalyvavo gyventojai,jie buvo informuoti ir pritarė.Čia kokie gyventojai,tie,kurie ant suoliukų pletkus renka?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-7 # Ukmerge 2019-10-30 20:05
Aidas Dutkus, jam gerai kai slama!!! i kisene!
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-3 # ok 2019-10-30 15:20
Aš žinau patį geriausią patikrinimą.Jūs,visi tie,kurie esat bent kažkiek atsakingi už tos gatvę,o ir šiaip,dėl įdomumo,pavažinėkit kokią savaitę ta gatve,ryte,per pietus,vakare,turgaus dienomis,o tuo laiku,kai vaikus iš darželio pasiima,pravažiuokit nuo Ramygalos gatvės palei darželį,pamatysit,kaip pasiimti vaikų atvažiavusios,važiuoja taip,kad jų beveik pusė mašinos būna kitoje juostoje,nes bijo užkliudyti stovėjimo aikštelėje stovinčias mašinas),pamatysit,kaip gera su tokiomis prasilenkti,tada suprasit,kad gatvė yra per siaura.Turgaus dienomis,būtinai pastatykite mašina aikštelėje,kad paskui pajaustumėt,kaip gera iš ten išvažiuot(ypač atbuliniu),kai gatvė tokia siaura ir nieko nesimato,o mašina,jei iš abiejų pusių stovi kitos mašinos,iš vieno karto neišsuksi,nes gatvė per siaura, o mašinų,važiuojančių tiesiai,srautas nemažas.Pabandykit patys pavažinėti,norėčiau,kad patys pamatytumėt kas ten pridaryta.Pavažinėkit,juk jūs niekuo nerizikuojate,vis tiek niekam nesakysit.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-4 # ok 2019-10-30 15:36
Dar kartą pagalvojau apie tai,kaip sakote,kad buvo su viskuo supažindinti Klaipėdos gatvės žmonės ir jie viskam pritarė.Tai pagalvojau,jei pvz.manęs būtų kas paklausę,tai juk aš ten nesigilinčiau į visus skaičius,plotį,ilgį ir pan..O jei ir paskaičiuočiau,tai ten viskas beveik taip,kaip ir buvo,tik važiuojamoji dalis per siaura ir nereikalingi tokie platūs šaligatviai(būtent dėl tų šaligatviu ir važiuojamoji dalis tokia siaura).Na supraskit,kad paprasčiausiai negali būti tokia siaura gatvė ten,kur šalia važiuojamosios dalies yra automobilių parkavimo vietos.Čia nereikia klausinėt žmonių,čia reikia.kad projektuotojas būtų pilno proto.Gerą ir gudrią pozicją pasirinkot,atseit,jūs atsiklausėt žmonių,o jie pritarė.Gera ieškot pritariančių,kai tie pritariantys neturi žalio supratimo kas čia bus ir kaip čia bus.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
0 # Dalyvavęs 2019-11-21 23:16
Per svarstymą pastabos dėl siauros gatvės buvo, bet meras nereagavo.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-5 # Gatves gyventojai 2019-10-31 20:50
Jo, gatve tragiska. Saligatviai tokio platumo, kad laisvai su dideliu dzipu pravaziuotum. Aiksteles masinu stovejimui per mazos. Masinu galai lieka vaziuojamojoje dalyje. Kreipsimes i Keliu direkcija. Tokioj siauroj gatvej turetu buti vienpusis eismas iki Ramygalos gatves su viena vaziuojamaja juosta. Protu nesuvokiama butu, jei niekas neperdarytu sios gatves ir nebutu nubausti projektuotojai. Mes sito reikalo taip nepaliksim ir stebesim, kas vyks toliau
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-5 # ok 2019-11-06 14:11
Gerai dirba sąvivaldybėje,minusiukus po komentarais deda.Gal atskiri etatai jau sukurti.Tai jei dedate minusą,gal parašykite,kurioje vietoje neteisingas mano komentaras.O čia,taip pat yra žmogaus teisingai parašyta,nes jei norėt,kad čia būtų bent kiek saugesnis eismas,reikia,kad visa gatvė iki Ramygalos g. būtų vienpusis eismas.Ir pridėsiu nuo savęs,turi būti tik įstrižas parkavimas.Kada bus sferiniai veidrodžiai,jau mažiausiai dvi savaitės praėjo nuo straipsnio,kuriame buvo žadėta,jog kitą savaitę jau jie bus.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-3 # rrr 2019-11-10 20:25
eismas intensiveja,automobiliu daugeja,bet ukmerges valdziai pox..u! keliai siaureja,daromi vienos krypties! kodel nebaudziami lr pilieciu kenkejai,diversantai??? kitaip pavadinti tokiu "vadu" neimanoma,jie specialiai kenkia,daro pilieciams blogiau! ar galima juos kaip nors nubausti???
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+1 # Aktualu 2019-11-23 14:55
Šiaip projektuotojus reiktų įvardinti, nes neapgalvotų vietų pakankamai daug. Gal tokių ateityje nebesamdytų?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+1 # ok 2019-11-15 10:25
Šiandien pamačiau tą veidrodį ir galutinai įsitikinau,kad tie,kas Ukmergėje atsakingi už eismo saugumą yra protiškai atsilikę.Ten per tą veidrodį visiškai nieko nesimato,jis ir per mažas yra ir žmogus,atvažiavęs iš kito miesto,išvis nesupras,kad ten veidrodis,parduotuvėse geresnius deda.O pagrindinis dalykas,tai,kad ne iš tos pusės,į kurią nusuktas tas veidrodis yra didžiausias pavojus,didžiausias pavojus yra nuo Ramygalos gatvės,juk sukant į kairę pusę iš Cvirkos g.,atvažiuojančias mašinas iš kairės pusės dar šiaip taip įmanoma pamatyti,o štai tų,kurios atvažiuoja nuo Ramygalos gatvės,nesimato niekaip.Pridarėt su nepilnapročiais projektuotojais,o dabar,kad bent šiek tiek ištaisyti,galima padaryti tik vienintelį dalyką-šoninį parkavimą,tiek priešais turgų,tiek priešais darželį.Žinoma,mašinų žymiai mažiau tilps,bet gal ką įmanoma sugalvoti dėl kokios stovėjimo aikštelės.Iš normalios gatvės padarėt,kad pravažiuot nebeįmanoma.Na,sąvivaldybės bukapročiai,dėkit minusus.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų