Šokio spektaklį Ukmergėje pristatys pasaulinio lygio menininkas

Svetlanos Baturos nuotr. Phil Von pristatė šokėjoms įvairias technikas. Svetlanos Baturos nuotr. Phil Von pristatė šokėjoms įvairias technikas.

Šiemet tęsiama pernai pradėta XX kamerinių teatrų ir performansų festivalio „Camera obscura“ programa.

Sausio 25 d. žiūrovų laukia išskirtinis šokio teatro „Okarukas“ spektaklis „Another day?“ („Kita diena?“), sukurtas prancūzų menininko Phil Von su šokėjomis iš Ukmergės.

„Okarukas“ – vienintelis šokio teatras Lietuvoje, kuris šiuolaikinį šokį bei teatrą praturtina japoniška butò technika. Taip pat išsiskiria savita estetika ir filosofija bei pasižymi tarpdiscipliniškumu, kuriant skirtingoms erdvėms ir kontekstui pritaikomus performansus.

Šį teatrą 2017-aisiais įkūrė į Lietuvą persikėlę gyventi prancūzų kompozitorius ir atlikėjas Phil Von kartu su Sakurako, lietuvių kilmės tarpdisciplinine menininke, gyvenančia užsienyje 20 metų. Prieš tai menininkai rezidentai Paryžiuje vadovavo „Re-United Now-Here“ šokio trupei, kurios spektakliai buvo pristatyti Olandijoje, Prancūzijoje ir Japonijoje.

Pats P. Von  pasaulyje žinomas ne tik dėl savitos šokio choreografijos, bet ir dėl elektroninės muzikos. Per daugiau nei 35-erius kūrybos metus kompozitorius ir atlikėjas išleido keliolika albumų. Prieš tris dešimtmečius jungdamas klasikinį flamenko šokį su elektronine muzika, jis sukūrė savitą elektroflamenko stilių.

Menininkas tradicinio ispanų šokio technikos mokėsi 15 metų. Londone jo įkurta teatro ir muzikos trupė „Von magnet“ pelnė pripažinimą visoje Europoje.

Kuriant spektaklį įgyvendinamas pirmasis Ukmergės menininkų rezidencijos projektas. Menininkų rezidencija Ukmergės tolerancijos centre buvo įkurta 2022 metais, siekiant pritraukti menininkus iš kitų miestų bei šalių.

Ukmergiškiai matys P. Von sukurtą spektaklį apie dvasinį nubudimą „Another day?“, kuriame taip pat pasirodys autoriaus paruoštos ukmergiškės šokėjos.

P.Von dirba su šešiomis šokėjomis. Daiva ir Milda Augutytės, Gabija Paškevičiūtė bei Ugnė Malinauskaitė – Antano Smetonos gimnazijos mokinės, lankančios choreografijos pamokas. Taip pat dvi jau baigusios mokyklas ukmergiškės – choreografė ir atlikėja Violina Romeikaitė bei linijinius šokius lankanti studentė Kamilė Samusiovaitė. Abi jos dalyvauja tarptautinėse šokių varžybose.

Projekto metu repetuojama Ukmergės kultūros centro bei Ukmergės tolerancijos centro salėse.

Prancūzų menininkas merginoms jau pristatė ispanišką flamenko, arabišką sufijų sukimosi, japonišką butò bei kitas technikas, skyrė individualias užduotis. Šokėjos pagal jo muziką kūrė solo etiudus. Jungiant ilgametę tarptautinę P. Von patirtį su individualia ukmergiškių šokėjų ekspresija gimsta naujas sceninis kūrinys „Another day?“.

Apie spektaklį P. Von sako: „Kaip žmonės mes atėjome iš „ilgo kelio“, bet kažkaip pamirštame savo gilumą, savo protėvius, pamirštame visatą ir gamtos tempą...

Taip yra todėl, kad diena iš dienos mums reikia spręsti savo gyvenimo problemas, išgyventi, išlikti ant kojų. Taip „Kita diena“ prabėga ir mes vis pamirštame, kad pažadėjome sau malonę ir grožį, kad troškome vieną dieną išmokti „kvėpuoti“ ir pagaliau vėl sugebėti medituoti bei susijungti su savo tikrąja sąžine... taip, kaip gebėjome, kai buvome maži vaikai... Ar ta nauja diena, kuri prasideda, gali tapti tikru mūsų nubudimo kvietimu, kada suvoksime, kad Gyventi yra daugiau nei tiesiog gyventi ar mirti?“

Spektaklis „Another day?“ sausio 25 d. 18 val. bus pristatytas Ukmergės kultūros centro scenoje. Įėjimas nemokamas.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų