Ryškiausias ir didžiausias įvykis Ukmergėje šiemet vyks miesto stadione

Miesto šventė šiemet vyks ne Ukmergės centrinėse gatvėse ir aikštėse. Miesto šventė šiemet vyks ne Ukmergės centrinėse gatvėse ir aikštėse.

Jau ryškėja artėjančios Ukmergės miesto šventės 2024 kontūrai.

Šių metų gegužės 29 d. – birželio 1 d. vyksiančios šventės tema – „Mus jungiantys tiltai“. Ir ji pasirinkta neatsitiktinai, nes tiltai yra visa jungiantys tiek tiesiogine, tiek perkeltine prasme – ir Šventosios upės padalintas miesto dalis, ir praeitį, dabartį bei ateitį, senąją ir jaunąją kartas, čia pasilikusius ir po pasaulį išsibarsčiusius ukmergiškius, Ukmergę ir jos miestus partnerius užsienyje.

Ir pati Miesto šventė šiemet vyks ne Ukmergės centrinėse gatvėse ir aikštėse, kaip buvo įprasta daugelį metų, bet kitapus pagrindinio miesto tilto – Gruodžio 17-osios gatvėje esančiame miesto stadione, netoli... pėsčiųjų tilto.

Čia įsikurs pramogų erdvė, turizmo parkas, vaikų atrakcionų parkas, tradicinė prekybinė mugė džiugins amatais ir skoniais, vyks koncertai skirtingo amžiaus, pomėgių ir poreikių žiūrovams, sportinės varžybos, bus teikiami apdovanojimai ir kt.

Miesto šventė koncentruosis į keturias dienas, o pagrindinė iš jų bus šeštadienis, birželio 1-oji. Šiemet Ukmergės Miesto šventės „vinis“ – šią vasarą vyksianti jubiliejinė, jau šimtmetį mininti Lietuvos Dainų šventė „Kad giria žaliuotų“. Joje dalyvausiančių ukmergiškių šventinė eisena ir jų pasirodymas su koncertine programa bus pagrindinis šios šventės akcentas. Į Dainų šventę vyksiantiems plosime, su jais dainuosime, šokime, linksminsimės.

Šiemet taip pat planuojami  šie Miesto šventės renginiai: Lietuvos simfoninio pučiamųjų orkestro (koncertas tradiciškai vyks penktadienio, gegužės 31 dienos, vakarą Kadrėnų kaime esančiame monsinjoro A. Svarinsko parke) bei vaikams skirti koncertai, Ukmergės krašto dailininkų parodos „Potėpis“ ir parodos „Ukmergė dainų šventėje“ atidarymai, Ukmergės fabrikų kroso taurės etapas – rogainingo rungtis, Vlado Šlaito viešosios bibliotekos poezijos konkurso laureatų apdovanojimai, vaikų ir jaunimo „Išdykynės“, Ukmergės meno mokyklos „Rytmečio kava su spalva ir garsu“, Naujųjų Ukmergės piliečių pasveikinimo ceremonija, galiūnų varžybos, rytinė kolektyvinė mankšta ir kt.

O šventę vainikuos ir jos „vyšnia ant torto“ bus populiarios grupės „Tabasco“ gyvo garso ir charizmatiškosios atlikėjos Monikos Liu koncertai, vieno iš žymiausių šalies didžėjų – DJ Jovani (Jono Nainio) naktinė diskoteka bei įspūdingi fejerverkai.

Visa detali Miesto šventės programa susidėlios ir bus paskelbta gegužės mėnesį. Sekite informaciją Ukmergės rajono savivaldybės interneto tinklalapyje ir „Facebook“ paskyroje, taip pat žiniasklaidoje.

„Pasiruošimas Miesto šventei prasidėjo dar pernai. Visi gerai žinome, kad pasiruošti tokiam renginiui reikia labai daug laiko. Norime sukurti gerą, visiems įsimintiną šventę. Iki jos likus keliems mėnesiams, stengiamės į jos pasiruošimo, organizavimo darbus įtraukti kuo daugiau žmonių, kolektyvų, kurie turi įvairių idėjų ir noro kurti. Svarbu nepamiršti, kad tai yra mūsų visų šventė – ją kuriame kiekvienas. Savivaldybė ir jai pavaldžios įstaigos pasirūpins renginių programa, o publikai tereikia gerai nusiteikti ir su pakilia emocija suspėti kuo daugiau pamatyti ir sudalyvauti“, – sakė meras Darius Varnas.

Nori ir gali prisidėti prie Miesto šventės organizavimo, turi idėjų ir pasiūlymų, sutiktumei joje savanoriauti, o gal finansiškai ar kitaip ją paremti? Mums reikia tavęs! Susisiekime.

Dėl paramos tavo skambučio arba el. laiško lauks Darius Varnas, Ukmergės rajono savivaldybės meras (tel. (8 340) 60 333, 8 611 40 110, el. p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.).

Dėl idėjų ir pasiūlymų – Inga Pračkailė, Ukmergės rajono savivaldybės administracijos direktorė (tel. (8 340) 60 303, 8 656 53 586, el. p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.).

Dėl šventės programos – Lolita Gerulskienė, Ukmergės rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjo pavaduotoja (tel. (8 340) 43 124, 8 687 40 586, el. p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.).

Dėl savanoriavimo – Deividas Mickus, Ukmergės rajono savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus asmenų su negalia reikalų koordinatorius (vyriausiasis specialistas) (tel. (8 340) 63 363, 8 611 46 787, el. p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.).

Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių skyriaus informacija

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų