Ukmergės miesto kultūra

Dubajus – prabanga kvepiantis miestas, kuris gali pasigirti aukšta pragyvenimo kokybe. Suprantama, kai pragyvenimo kokybė aukšta – kainos irgi nemažos.

Registrų centras praneša, kad butų ir individualių namų kainos daugelyje Lietuvos regionų tapo aukščiausios per pastarąjį dešimtmetį.

Muziejuje – naujos paslaugos

Ukmergės kraštotyros muziejus numato teikti daug naujų paslaugų. Kai kurios dabartinės paslaugos ir bilietai į muziejų brangsta.

Praėjo laikai, kai Ukmergėje butą galima buvo išnuomoti už dyką, tik susimokant komunalinius mokesčius. Ieškantieji nuomojamo būsto tikina, kad tai padaryti labai sunku, o kaina šiuo metu smarkiai pakilo.

Ukmergės turgavietėje jau pasirodė pirmosios lietuviškos braškės. Šią savaitę jomis pradėjo prekiauti ir Obeliuose 10 ha braškyną turintis Vladas Guzelis. Deja, ūkininkui šiuo metu tenka rūpintis ne tik prasidedančiu derliumi, bet ir jį gelbėjančia laistymo įranga. Gamta šiemet šykšti lietaus – jo nebuvo visą mėnesį.

Praėjusiame rajono tarybos posėdyje dalyvavo visi be išimties rajono tarybos nariai, o tai – gana retas atvejis. Posėdžio pradžioje vietoje tradicinių sveikinimų gimtadienius minintiems kolegoms meras pasveikino visus posėdžio dalyvius: su Ukmergės gimtadieniu – Miesto švente.

Turgus „sprogsta“ nuo daigų

Skubantis pavasaris ragina nesnausti ir į žemę sodinti gėlių bei daržovių daigus. Ukmergės turguje jų – gausybė. Kainos – labai skirtingos, priklauso nuo daigo dydžio, nurodomos veislės ar pardavėjo apsukrumo.

Pirmasis šiemet rajono tarybos posėdis praėjo taikiai, glaustai ir dalykiškai. Jo metu patvirtinti ukmergiškiams aktualūs klausimai ir pristatytas svarbiausiu metų dokumentu vadinamas rajono biužeto projektas.

Nuo šių metų sausio 1 dienos įsigaliojo naujos 2016 metų „Energijos skirstymo operatoriaus“ (ESO) visuomeninės elektros energijos ir persiuntimo paslaugos kainos. Šiemet, palyginti su pernai, galutinės elektros kainos gyventojams sumažėjo vidutiniškai 0,2 cento už kilovatvalandę (kWh).

Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija (VKEKK) lapkričio 27 dieną, penktadienį, paskelbė elektros energijos kainas, kurios įsigalios nuo 2016 metų sausio 1 dienos. Naujas elektros energijos kainas reikės taikyti, kai bus atsiskaitoma už sausio mėnesį suvartotą elektros energiją.

Puslapis 1 iš 2

Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų