Lietuva pirmoji pasaulyje pradeda kurti unikalų vėžio gydymą

Prezidentė atidaro naują „Thermo Fisher Scientific“ laboratoriją. LR Prezidento kanceliarijos nuotraukos/ R. Dačkus Prezidentė atidaro naują „Thermo Fisher Scientific“ laboratoriją. LR Prezidento kanceliarijos nuotraukos/ R. Dačkus

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė Vilniuje atidarė „Thermo Fisher Scientific" laboratoriją, kurioje gaminamos magnetinės dalelės turėtų tapti rimtu priešnuodžiu kovoje su onkologinėmis ligomis ir ŽIV.

Lietuva – pirmoji ir kol kas vienintelė pasaulyje valstybė, pradedanti gaminanti tokio lygio technologinius produktus.

„Lietuvos mokslininkų kuriami produktai atveria naujas galimybes kovoti su pasaulį žudančiomis ligomis. Tai geriausias įrodymas, kad mūsų šalies žmonės savo kompetencijas ir žinias panaudoja ne tik pasaulinėms problemoms spręsti, bet ir gelbsti žmoniją bei prisideda prie milžiniškos technologinės revoliucijos", – sakė šalies vadovė.

Unikalioje laboratorijoje įrengta moderniausia technika pasaulyje leis Lietuvos mokslininkams atverti kelią inovatyviai gydymo krypčiai – individualiai medicinai. Mūsų šalyje gaminami produktai bus naudojami gydymo būduose, pritaikytuose kiekvienam pacientui asmeniškai. Pasitelkiant šiuos gydymo būdus, kova su vėžiu, ŽIV ir autoimuninėmis ligomis bus gerokai efektyvesnė ir paprastesnė.

Antikūnais padengtos magnetinės dalelės sužadina paciento limfocitus ir jie pradeda intensyviai dalytis. Šios ląstelės bus papildomai perprogramuojamos ir sugrąžinamos į to paties paciento organizmą, kuris jas atpažinęs sunaikins vėžines ląsteles. Tikimasi, kad ateityje šis metodas pakeis tradicinius vėžio gydymo būdus, pavyzdžiui, chemoterapiją.

Prezidentės teigimu, tai, kad į Lietuvą ateina pačių inovatyviausių produktų gamyba, yra visos Lietuvos įvertinimas. Šalies vadovė pabrėžė, kad Lietuva vis labiau įsitvirtina kaip pažangi, žiniomis grįsta ekonomika, kurianti pasaulinio lygio mokslą ir inovacijas.

Prieš 5 metus mūsų šalyje veiklą pradėjusi „Thermo Fisher Scientific" – biotechnologijų rinkos lyderė ir viena iš didžiausių pasaulio kompanijų, kurianti produktus gyvybės mokslų tyrimams ir diagnostikai. Lietuvoje gaminami produktai yra naudojami visame pasaulyje tiriant genų sandarą ir kuriant naujus įgimtų, paveldimų ir užkrečiamųjų ligų diagnostikos metodus.

„Thermo Fisher Scientific" padalinyje Vilniuje dirba 570 darbuotojų. Čia veikia vienas didžiausių privačių mokslinių tyrimų centrų Baltijos šalyse.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų