Pradėti rinkti piliečių parašai po įstatymo projektu sprendžiančiu alkoholio vartojimo problemą

Iniciatyvinė grupė. Iniciatyvinė grupė.

Vyriausioji rinkimų komisija kovo 14 d. išdavė parašų rinkimo lapus iniciatyvinei grupei „Už blaivią“ rinksiančiai parašus Alkoholio kontrolės įstatymo keitimui piliečių iniciatyva, kaip numato įstatymas.

Norint, kad įstatymas būtų pateiktas Seimui, reikia surinkti per 50 tūkst. parašų iki gegužės 14 d.

Prašymą įregistruoti iniciatyvinę grupę pasirašė Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorius Aurelijus Veryga, pirmasis iš Baltijos valstybių užkopęs į aukščiausią Žemės viršūnę Everestą ir ten iškėlęs trispalvę alpinistas Vladas Vitkauskas, dirigentas ir muzikos pedagogas Donatas Katkus, sovietmečiu aktyvūs pasipriešinimo sistemai dalyviai arkivyskupas Sigitas Tamkevičius ir vyskupas Jonas Kauneckas, Nijolė Sadūnaitė, muzikos autoriai bei atlikėjai - Saulius Urbonavičius (Samas), Rosita Čivilytė, Donatas Montvydas, Lietuvos kultūros kongreso tarybos pirmininkas filosofas dr. Krescencijus Stoškus, sveikatingumo ir blaivybės puoselėtojas publicistas Juozas Dapšauskas, režisierius ir rašytojas Vytautas V. Landsbergis, sveikos gyvensenos ir blaivios kultūros rėmėjas Ramūnas Karbauskis ir kiti neabejingi esamai kritinei alkoholio vartojimo situacijai piliečiai. Iniciatyvinė grupė džiaugiasi, kad vienas iš iniciatyvinės grupės "Už blaivią" narių Donatas Montvydas atstovaus Lietuvą Eurovizijoje.

Istatymo iniciatyva parengta vadovaujantis pasaulinių organizacijų rekomendacijomis kaip mažinti alkoholio suvartojimą. Įstatyme numatytas visiškas alkoholio reklamos draudimas, specializuotos parduotuvės, amžiaus vėlinimas iki 20 metų nuo kada galima įsigyti alkoholio ir kitos mokslu pagrįstos ir veikiančios priemonės.

Pasirašyti galima ir elektroniniu būdu. Beje, jis gana sudėtingas, bet valdžios institucijos būtent nenori sukurti patikimos, bet žymiai paprastesnės sistemos tokioms piliečių iniciatyvoms. Tačiau iniciatoriai tikisi, kad apsisprendę pasirašyti turės kantrybės ir įveiks to pasirašymo sunkumus. Pasirašyti galima čia https://www.lietuva2.lt/pasiulymas/pilietine-iniciatyva-andquot-uz-blaiviaandquot-patvirtinta-vrk-is-esmes-keiciant/56e7f7c80a1d0d0a8ce96b17

Daugiau informacijos socialinio tinklo puslapyje FB „Už Blaivią“. Norintys prisidėti rinkdami parašus ant lapų kviečiami kreiptis el. adresu uzblaivia@gmail.com

Iniciatyvinės grupės koordinatorius Juozas Dapšauskas.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų