Jungiamės prie „Žemės valandos“

„Žemės valandos“ „Žemės valandos“

Kovo 19 d. nuo 20 val. 30 min. vietos laiku milijonai žmonių visame pasaulyje prisijungs prie pilietinės iniciatyvos „Žemės valanda“, kuri skirta atkreipti dėmesį į klimato kaitos keliamas grėsmes mūsų planetai.

Prie šios akcijos, kurią koordinuoja Susivienijimas Žali.LT, jungiasi ir Lietuvos savivaldybės. Taip pat ir – Ukmergė. Įvairiose šalies vietose vyks „Žemės valandos“ minėjimo renginiai, taip pat valandai bus užgesintas įvairių gatvių, aikščių, pastatų apšvietimas. O renginius surengusieji patys, bei pasidalinę jų nuotraukomis su akcijos koordinatoriais, gali tikėtis laimėti prizus.

„2015 metai buvo patys karščiausi per visą matavimų istoriją. Nepaisant optimizmo po Paryžiaus konferencijos – akivaizdu, kad nieko neįmanoma pakeisti be kiekvieno iš mūsų asmeninio indėlio. „Žemės valanda“ – tai simbolinė akcija, kurios metu parodome, jog esame pasirengę pokyčiams, taip pat paraginame aplinkinius jų imtis. Tik visų Mūsų pastangų dėka įmanoma laimėti kovą su klimato kaita“, - sako iniciatyvos koordinatorius Martynas Norbutas.

Pasak jo, šiemet Lietuvoje prie akcijos jungiasi neįtikėtinai daug savivaldybių administracijų. Taigi, „Žemės valanda“ bus matoma ne tik Vilniaus Katedros aikštėje, kur kovo 19 d. bus uždegta 1000 Žemės rutulio kontūrais išdėliotų žvakių.

Pasak, Martyno Norbuto, šiemet pagrindinio „Žemės valandos“ akcijos parnerio, Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje dėka, be žvakių uždegimo akcijos, kovo 18 d. Europos Namuose bus surengta speciali konferencija, klimato kaitos temai aptarti. Konferencija „Kova su klimato kaita po Paryžiaus konferencijos: iššūkiai ir perspektyvos“ metu ministerijų atstovai, klimato ekspertai, nevyriausybinių organizacijų nariai pasidalins mintimis ir ateities planais, kurie padės kovoti su klimato kaita.

Akcijos organizatoriai praneša, kad prie akcijos konkrečiais veiksmais pažadėjo jungtis: Akmenės, Birštono, Druskininkų, Elektrėnų, Ignalinos, Jonavos, Joniškio, Jurbarko, Kaišiadorių, Kauno miesto, Kėdainių, Klaipėdos, Kretingos, Kupiškio, Marijampolės, Mažeikių, Molėtų, Neringos, Pakruojo, Panevėžio miesto ir rajono, Prienų, Rietavo, Rokiškio, Šalčininkų, Šiaulių miesto ir rajono, Šilalės, Širvintų, Švenčionių, Tauragės, Telšių, Ukmergės, Utenos, Vilkaviškio, Vilniaus miesto ir rajono, Visagino ir Zarasų savivaldybių administracijos.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų