Kokius užkandžius rinktis darbe?

Kokius užkandžius rinktis darbe? Kokius užkandžius rinktis darbe?

Paprastai tie, kurių gyvenimo tempas labai greitas, neturi laiko maitintis sveikai, nors tai yra viena iš siekiamybių. Žinoma, kai kalbama apie pietus, viskas paprasčiau – daugelis renkasi kavines, valgyklas ar maisto įsideda iš namų. Tačiau keblokas metas darbe – tai priešpiečiai ir pavakariai.

Neretai tuo metu išgeriamas puodelis kavos ar arbatos, o prie jo pasirenkama kas nors saldaus ir dažniausiai kaloringo. Įprastai tai būna bandelės, spurgos, varškės sūreliai, sausainiai su šokoladiniu glajumi, pats šokoladas – pieniškas ir baltas, pyragėliai ir t. t. (Beje, juodasis šokoladas yra priskiriamas prie naudingų užkandžių, tad keliais jo gabalėliais tikrai galite pasilepinti.) Rinkdamiesi šiuos užkandžius, tik suvartojame tuščių kalorijų, kurios teikia netikrą sotumo jausmą, tačiau drauge – papildomus kilogramus ir sušlubavusią sveikatą. O kaip priešpiečius ir pavakarius paversti sveikesniais ir mažiau kaloringais? Antra – kaip sutaupyti laiko, pinigų ir nedaryti žalos gamtai?

Maito produktai, tinkami užkandžiauti

Norėdami užkandžiauti sveikiau, rinkitės vaisius – bananus, obuolius, kriaušes, kivius ir kitus mėgstamiausius bei, žinoma, uogas. Vaisius nuplaukite dar namuose, susipjaustykite norimo dydžio gabalėliais ir įsimeskite į roll‘eat priešpiečių maišelius. Šis priešpiečių maišelis yra daugkartinio naudojimo, tad sutaupysite pinigų, nes nereikės bėgioti į parduotuvę prisiperkant visko, ką tik užmato akys ir imti vienkartinių plastikinių maišelių. Būdami darbe galėsite užkandžiauti sveikiau net neatsitraukdami nuo savo darbo vietos.

Taip pat galite užkandžiauti džiovintais vaisiais ir riešutais. Ypač naudingos džiovintos slyvos, kuriose yra geležies, gerinančio virškinimą vitamino B6. Puikus vitaminų šaltinis – ir džiovinti abrikosai, datulės, razinos, obuoliai, spanguolės. Riešutai – tai puikus smegenų maistas, juose taip pat yra įvairių organizmui itin svarbių mikroelementų.

Užkandžiams tiks javainiai, kurie pagaminti iš avižų, džiovintų vaisių, riešutų, sėklų ir kitų naudingų komponentų, paskaninti medumi. Tačiau reikėtų skaityti produktų sudėtį ir stebėti, ar juose nėra cukraus, antraip tai bus tik dar vienas įprastas saldumynas.

Duonelės, paplotėliai, trapučiai – puikus užkandis skaičiuojančioms kalorijas damoms. Įprastai šių paplotėlių sudėtyje nebūna mielių, miltų, cukraus ir kitų ne visai naudingų komponentų. Taigi tinkami produktai, patogi priešpiečių dėžutė – ir jūs jau pasiruošę puikiai dienai darbe.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų