Kaip sandėliuoti žiemines padangas?

Jau netrukus savo transporto priemonėms keisime apavą, žiemines padangas pakeis vasarinės. Ir jei žieminės dar bus tinkamos sekančiam sezonui, jas reikės kažkaip tinkamai išlaikyti iki kito sezono. Ar žinote kaip tai padaryti?

Pasirodo padangas numesti į garažo kampą bet kaip nevalia, netinkamai laikomos padangos dėvisi, yra pažeidžiamos ir sekantį sezoną nebeatlieka savo funkcijų taip kaip turėtų. Netinkamai laikomos padangos deformuojasi, o tuomet pradėjus jas naudoti, nusidėvi daug greičiau. Tad dalinamės keliais svarbiais patarimais kaip laikyti padangas, jog šios sulauktų rudens būdamos tokios pat būklės kaip ką tik nuimtos po žiemos sezono.

Tinkama temperatūra ir drėgmė. Geriausia temperatūra padangoms yra +15oC. Patalpoje, kurioje laikomos padangos turėtų būti temperatūra nuo  0 oC iki 25oC. Patalpa turi būti vėdinama, ne drėgna. Geriausia, jog vieta, kur bus sandėliuojamos padangos, nebūtų apšviesta tiesioginių saulės spindulių ar stiprios dirbtinės šviesos. Dėl to netinka drėgnas rūsys ar balkonas.

Nelaikykite padangų maišuose. Tarp sukrautų padangų turi cirkuliuoti oras, todėl neužkraukite jų kitais daiktais ir nelaikykite maišuose. Padangų maišai skirti transportavimui, kad purvinos padangos nesuteptų mašinos. Tačiau parvežus į sandėliavimo vietą, jos turėtų būti išimtos iš maišų.

Padangoms geriausia – stelažai. Išmontuotas padangas geriausia laikyti sustatytas. Blogiausia – laikyti sudėtas kaip šulinio rentinius ar pakabintas. Padangos nuo svorio pradeda „įsispausti“, „susiploti“ ir dingsta taip padangoms reikalinga simetrija. Deformuotos padangos greičiau nusidėvi arba išviso neatitinka saugos reikalavimų ir tampa netinkamos naudoti. Todėl geriausia jas tvarkingai sustatyti ant lentynų ir kas kelias savaites pasukti. Stelažai garažui padeda įvesti tvarką ir apsaugoti savo turtą.

Padangos su ratlankiais sandėliuojamos kitaip. Lietuviai rečiau sandėliuoja padangas su ratlankiais, tačiau sandėliuojantiems, reikėtų žinoti, jog tuomet geriausia jas statyti kaip šulinio rentinį arba laikyti pakabintas. Tai yra priešingai nei rekomenduojama išmontuotoms padangoms.

Pažymėkite padangas. Nuėmus padangas, pažymėkite, kurios yra priekinės, kurios galinės, kairė ar dešinė. Taip atėjus laikui vėl keisti padangas, nereikės galvoti kur kuri ir taip bus išlaikomas vairavimo saugumas.

Patarimais dalinasi Sandeliavimolentynos.lt


Reklama: Žieminės padangos

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

0 # sandelio apskaita 2018-01-14 10:14
Net ir smulkiems verslams vertėtų pagalvoti apie profesionalų pagalbą sandėliavime. Sandėlio apskaita, veiklos koordinavimas ir t.t. gali turėti labai didelės įtakos verslo sėkmei.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų