Valstybinių švenčių dienomis būtina iškelti Trispalvę

Artėja Lietuvai svarbi ir iškili data – Vasario 16-oji, Lietuvos valstybės atkūrimo diena. Net neabejojame, jog daugiabučių namų administratoriai ir daugelis privačių namų savininkų puikiai žino, kad valstybinių švenčių dienomis prie namų būtina iškelti Lietuvos valstybės vėliavą, o to nepadarius gresia baudos.

Valstybės vėliava – oficialus  Lietuvos valstybės simbolis, o jos naudojimą reglamentuoja Lietuvos Respublikos valstybės vėliavos ir kitų vėliavų įstatymas.

Visi piliečiai privalo gerbti vėliavas. Jos turi atitikti įstatymo nustatytus reikalavimus, būti tvarkingos ir nenublukusios.

Gyventojams vėliavas privaloma iškelti tris kartus per metus, valstybinių švenčių dienomis: Vasario 16-ąją – Lietuvos valstybės atkūrimo dieną, Kovo 11-ąją – Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną ir Liepos 6-ąją – Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) dieną. Vėliava turi būti iškeliama 7 valandą ir nuleidžiama 22 valandą. Ji gali būti keliama prie pastato (ant stiebo, įrengto priešais pastato fasadą), virš ar ant pastato. Kai valstybės vėliava iškeliama vertikaliai, dešinėje pusėje turi būti geltona juosta, viduryje – žalia, kairėje – raudona.

Kaip laikomasi šios prievolės, Vasario 16-ąją žada tikrinti Ukmergės rajono savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus darbuotojai kartu su Ukmergės rajono policijos komisariato pareigūnais bei jų pagalbininkais – jaunaisiais policijos rėmėjais.

Tokia švietėjiška ir prevencinė priemonė Ukmergės mieste ir rajone buvo vykdoma ir pernai Vasario 16-ąją bei Kovo 11-ąją. Buvo nustatyta, kad ant 267 pastatų (250 gyvenamųjų namų ir 10 įmonių) nebuvo iškeltos Trispalvės. Namų, ant kurių neplevėsavo vėliavos, šeimininkams buvo įteikti arba pašto dėžutėse palikti informaciniai pranešimai dėl valstybės vėliavos kėlimo tvarkos. Trims vienišoms Ukmergės miesto gyventojoms jaunieji policijos rėmėjai padėjo iškelti vėliavas prie namų.

Primename, jog atsakomybę už vėliavų kėlimo tvarkos pažeidimą numato Administracinių nusižengimų kodekso 519 straipsnis, kuriame už vėliavų kėlimo tvarkos pažeidimą numatytas įspėjimas arba 10–12 Eur bauda. Pakartotinai padarytas šis nusižengimas užtraukia 12–16 Eur baudą.

Surašyti protokolą už vėliavos neiškėlimą gali tiek policijos pareigūnai, tiek savivaldybės administracijos darbuotojai.

Ukmergės rajono savivaldybės administracija

Užs. Nr. 96

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

0 # onaoxogk 2020-01-11 07:29
Buy Amoxicillin: http://mewkid.net/who-is-xandra/ Amoxicillin wrh.rdwi.ukzinios.lt.ley.bu http://mewkid.net/who-is-xandra/
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
0 # ozoelef 2020-01-11 07:47
Amoxicillin No Prescription: http://mewkid.net/who-is-xandra/ Amoxicillin Online xcr.tcns.ukzinios.lt.vyf.xr http://mewkid.net/who-is-xandra/
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų