Po savaitės – privalomi dūmų detektoriai

Dūmų detektorius reikėtų tvirtinti toliau nuo vonios, virtuvės bei langų. Gedimino Nemunaičio nuotr. Dūmų detektorius reikėtų tvirtinti toliau nuo vonios, virtuvės bei langų. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Jau po savaitės, nuo gegužės 1-osios, įsigalios tvarka, kai visuose būstuose gyventojai privalės įsirengti autonominius dūmų detektorius.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, jog kasmet Lietuvoje gaisruose žūsta per 100 žmonių. Šiemet ugnis jau pražudė 49 žmones. Kad tokių nelaimių būtų mažiau, viena efektyviausių priemonių yra autonominis dūmų detektorius.

Kai patalpoje atsiranda dūmų, šie prietaisai  garsiu signalu perspėja žmones apie kilusį gaisrą.

Neretai gaisrai kyla naktį, tad, turint šį prietaisą namuose, šaižus jo  garsas prikelia iš miego ir tragedijos dažniausiai pavyksta išvengti.

Dūmų detektoriai turi būti tvirtinami ant lubų patalpose, kuriose žmonės miega, arba koridoriuje šalia miegamojo. Didelių būstų savininkai turėtų įsigyti kelis dūmų detektorius. Juos reikėtų tvirtinti toliau nuo vonios, virtuvės bei langų. Pastatą palikti reikia vos išgirdus dūmų detektoriaus signalą. Ir nedelsiant kviesti ugniagesius skubios pagalbos telefonu 112.

Šiemet Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas šalyje rengia prevencinę akciją „Gyvenkime saugiai“. Jos metu valstybinės priešgaisrinės priežiūros inspektoriai ir ugniagesiai gelbėtojai ketina aplankyti apie 100 tūkst. gyvenamųjų būstų visoje Lietuvoje, konsultuoti gyventojus ir teikti jiems praktinius patarimus saugios aplinkos ir saugaus būsto klausimais bei skatinti namuose įsirengti autonominius dūmų detektorius. Vilniaus apskrityje planuojama aplankyti 19 600 būstų, Kauno – 16 000, Klaipėdos – 13 600. Ugniagesiai gyventojus lankys visose apskrityse, taip pat Visagino ir Elektrėnų savivaldybėse.

Daugiau informacijos, kaip pasirūpinti savo namų sauga ir įsirengti autonominius dūmų detektorius, rasite Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento interneto svetainėje vpgt.lt. ir lt72.lt

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų