6 dalykai, kuriuos privalote žinoti prieš pirkdami paspirtuką

Paspirtukas yra viena iš seniausių transporto priemonių pasaulyje ir pastaruoju metu šio tipo transportas vėl įgauna populiarumą paprasčiausiai dėl to, kad paspirtukai yra itin kompaktiški ir jie puikiai pasitarnauja ten, kur yra daug kamščių, bet nereikia važiuoti didelių atstumų.

Paspirtukus vis dažniau pastebime ir Lietuvos didmiesčių centrinėse dalyse. Jeigu nusprendėte įsigyti paspirtuką, tikriausiai turite nemažai klausimų. Į juos šiame tekste jums atsakys internetinės parduotuvės Pigu.lt ekspertai.

Ar iš tiesų paspirtukas padės išvengti kamščių?

Be jokios abejonės – darbo dienomis paspirtuką galite naudoti vietoje automobilio, o savaitgaliais jį galite lengvai sulankstyti ir įdėti į automobilio bagažinę. Daugybėje Europos šalių daugiau kaip 50% kelionių po miestą yra trumpesnės negu 5 kilometrai. Tokiu atveju kelionė dviračiu arba paspirtuku užtrunka daug trumpiau, nes nereikia stovėti kamščiuose ar ieškoti vietos automobilio pastatymui. Važinėjimui po miestą labiausiai tinka paspirtukai su 12-os colių ar didesniais ratukais.

Ar paspirtuku gali naudotis ir daugiau sveriantys žmonės?

Kadangi paspirtukų populiarumas nuolat auga, šių transporto priemonių gamintojai pradėjo gaminti paspirtukus ir aukštesniems bei daugiau sveriantiems žmonėms – kai kurie paspirtukai gali išlaikyti net iki 150 kg svorį, todėl tinkamą sau atrasti galės kiekvienas.

Kokių ratukų man reikia – didelių ar mažų?

Jūsų perkamo paspirtuko manevringumas, portabilumas ir važiavimo komfortabilumas tiesiogiai priklauso nuo paspirtuko ratukų dydžio. Jeigu norite didesnio manevringumo, rinkitės paspirtuką su mažesniais ratukais – taip lengviau išvengsite visų kliūčių. Tuo tarpu didesni ratukai leis per tas kliūtis važiuoti, todėl didesniems greičiams vystyti rekomenduojami ir didesni ratukai.

Ar jie turėtų būti tvirti, ar pripučiami?

Vėlgi, ratukų tvirtumas turėtų priklausyti nuo vietų, kuriomis planuojate važinėti ir, be abejo, nuo greičio. Platesnės pripučiamos paspirtuko padangos suteiks jums daugiau lankstumo ir stabilumo, taip pat tvirto tipo ratukai yra mažiau stabilūs ant šlapių dangų.

Ar važiuoti paspirtuku yra sunku?

Net jeigu dar niekada gyvenime nėra važiavę paspirtuku, išmokti naudotis šia transporto priemone nebus sudėtinga! Iš tiesų, mokytis netgi beveik nereikės – važiuoti paspirtuku yra žymiai lengviau negu važiuoti dviračiu, nes su paspirtuku jums teks nuolat atsispirti, o tai reiškia, kad atspiriamoji koja jums padės palaikyti balansą.

Dar vienas paspirtuko privalumas – greičiausiai nesuprakaituosite, nebent nuolat važiuosite į kalną. Tuo tarpu važiuojant lygiu asfaltu ar netgi nuo kalno visai nesunku vos keliais spyriais pasiekti ir ganėtinai įspūdingą 16 km/h greitį. Na, o jeigu norite maksimalaus greičio ir komforto, visada galite įsigyti elektrinį paspirtuką – šie yra pastebimai pigesni už elektrinius dviračius, tačiau yra nedaug mažiau universalūs ir patogūs naudoti.

Dviratis ar paspirtukas?

Visų pirma – jeigu galite įsigyti dviratį, tai tikriausiai galite įsigyti ir paspirtuką, kad jums nereikėtų rinktis tik vieną iš dviejų. Juk paspirtukai kainuoja visai nedaug! Bet jeigu nutarėte pirkti tik vieną iš dviejų, pasirinkimas priklausys nuo to, kur planuojate važiuoti.

Dviratis yra šiek tiek universalesnė transporto priemonė, beveik visiškai galinti pakeisti automobilį – juk dviračiu galima lengvai važiuoti net ir pačiais nelygiausiais keliukais, bet visai nekeistai atrodysite važiuodami ir šalia greitkelio. Tuo tarpu paspirtukas yra tiesiog tobula transporto priemonė mieste – paspirtuką yra itin lengva valdyti, juo galima išvystyti nemažą greitį, taip pat paspirtukai pasižymi kompaktiškumu. Taigi, jeigu planuojate perkamą transporto priemonę naudoti važiavimui į darbą ar mokymosi įstaigą, rinkitės paspirtuką!

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

0 # Marek 2018-06-06 10:40
Kur siulote nusipirkti elektrine paspirtuka? kad su garantijoms...
https://pigu.lt/lt/paspirtukai/f/all/elektriniai-paspirtukai
https://www.varle.lt/elektriniai-paspirtukai/
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų