Popierizmas – dažnas verslininko palydovas

Kad ir kaip bebūtų sunku verslo pradžioje su tiekėjais, klientais, darbuotojais, dar labiau viską apsunkina Lietuvos biurokratizmas. Dažni įstatymų keitimai, naujų įvedimai apsunkina buhalterinės apskaitos darbus, todėl norint palaikyti versle visas funkcijas pačiam – direktoriui, kartais pasidaro labai sunku, nes ne tik reikia bendrauti su tiekėjais bei klientais, bet dar reikia gilintis ir į buhalterijos niuansus.

Pradžioje vesti buhalteriją nėra sunku. Nėra sunku tol, kol pradedama išrašyti bei gauti daugiau sąskaitų, kol nėra daug darbuotojų ir nereikia skaičiuoti darbo užmokesčio.

Verslui įsibėgėjus, bet kokiu atveju darbuotojų skaičius auga, apyvarta didėja, o bedidėjant apyvartai privaloma įsiregistruoti ir į PVM mokėtojus nuo kuomet ir prisideda dar daugiau darbo.

Verslininkas turi dalyvauti versle, kurti jį. Buhalteris turi būti verslininko dešinioji ranka – tvarkyti jo įmonės finansus bei atlikti visas reikalingas operacijas buhalterinėje apskaitoje.

Kada verta samdyti buhalterį?

Ar samdysite buhalterį, ar buhalterinę įmonę realiai reikšmės neturi. Dabar mūsų esmė yra suvokti kada verta tai daryti.

Jei turite individualią veiklą, mažąją bendriją ar dirbate pagal verslo liudijimą, buhalteris nėra privalomas. Jei verslo piniginiai kaštai riboti, tada tikrai verslininkas gali pats tvarkyti savo buhalteriją dėl kurios tvarkymo pats verslas nenukentės, nes pati apskaita neužims daug laiko, o ir verslininkui bus geriau susigaudyti kas dedasi įmonėje. Visa tai padės jam ją plėsti.

Jei turite atsidarę Uždarąją Akcinę Bendrovę (UAB), tada įstatymiškai buhalteris yra privalomas. Būtent todėl visiems pradžioje ir rekomenduojame individualią veikla (IV) arba mažąją bendriją (MB), nes nei buhalteris, nei įmonės vadovas (direktorius) neturi būti įdarbinti. Kadangi pastarosiose verslo formose nei buhalteris, nei vadovas nėra privalomas pagal darbo sutartį, todėl stipriai yra sutaupoma. Sutaupoma todėl, kad nereikia mokėti darbo užmokesčio bei kitų mokesčių susijusių su darbuotoju bei jam mokamu atlyginimu.

Buhalterinis ar buhalterinė įmonė? Kas geriau?

Vienareikšmiško atsakymo nėra. Kiekvienas privalo pasirinkti pagal save. Jei jūsų verslas didelis, tada yra tikrai geriau tūrėti nuosavą buhalterį, kuris visada dirbs priešais jūsų kabinetą. Kodėl? Ogi todėl, kad labai dažnai prireikia informacijos ar kitokios paslaugos iš buhalterio. Jei jūsų įmonės buhalteriją tvarko tam tikra apskaitos įmonė, prireikus greitos konsultacijos jos galite taip ir nesulaukti nes dažnos įmonės yra stipriai apsivertusios darbais ir į kiekvieną klientą negali reaguoti tinkamai bei laiku.

Tačiau, jei jūsų verslas yra mažas ir jūs tik dar pradedate ir pats nenorite užsiimti buhalterijos tvarkymu, buhalterinė įmonė yra pats nuostabiausias pasirinkimas koks tik begalėtų būti. Kodėl? Ogi todėl, kad buhalterinės įmonės kainos yra daug mažesnės, nei kainuotų jums pasamdyti nuosavą buhalterį. Jūs sutaupote ant darbo vietos įrengimo bei darbo užmokesčio. Susirgus nuosavam buhalteriui, jo staigiai nepakeisite. Jei susirgs vienas iš įmonės, kuri tvarko jūsų buhalterija, buhalterių, staigiai jis bus pakeistas kitu ir jūsų įmonė dėl to nenukentės.

Kur rasti tinkamą buhalterinę įmonę ir kaip atskirti, kad ji tikrai tokia?

Visų pirmiausia siūlytume jums pasižiūrėti info.lt puslapyje. Ten yra tikrai daug kompetentingų buhalterinės apskaitos įmonių, kurios puikiai atlieka savo darbą. Sekanti vieta, kurioje galite ieškoti buhalterinės apskaitos įmonės tai, būtų google. Įveskite tokius raktažodžius kaip buhalterinės paslaugos Klaipėdoje arba buhalterinė apskaita ir jums tikrai išmes stiprių įmonių pirmame google puslapyje.

Jei jau radote įmonę, būtinai pasiteiraukite ar ji turi draudimą. Jei ji jo neturės, geriau ją aplenkite. Sekantis aspektas, kuris reikalauja jūsų dėmesio atkreipimo tai, ar įmonėje yra daugiau nei vienas darbuotojas. Kodėl tai svarbu? Ogi todėl, kad vienam iš tos įmonės buhalterių susirgus, būtų kas pakeistų sergantįjį.

Pabaiga

Tikimės, kad šis straipsnis jums bent kiek padėjo ir leido labiau įsigilinti į skirtumus tarp buhalterinių paslaugų teikiančių įmonių bei nuosavo darbuotojo, kuris atsakingas už buhalterinę apskaitą.


Daugiau: Buhalterinės paslaugos

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų