Kokią kepsninę rinktis ieškant praktiškumo?

Maisto gaminimo pasirinkimo būdų apstu: nuo namie įprastos keptuvės, orkaitės, beiveik kiekvieno namuose esančių šašlykinių, iki plataus pasirinkimo kepsninių. Tikriausiai pabodęs ruoštas maistas keptuvėje, priverčia susimąstyti apie kitas, skanesnio ir įdomesnio ruošimo galimybes, suteikiant tiek gaminimo procesui pridėtinę vertę, tiek malonumą valgant gomuriui. Koks visdėl to yra geriausias pasirinkimas?

Kas tik negamino orkaitėje?

Gaminimas visiems įprastoje orkaitėje tapo rutina. Žinoma, privalumas tas, kad galima bet kuriuo sezonu, paros metu, išsikepti mėsos, žuvies, daržovių ir kitus įvairaus spektro patiekalus. Labai dažnai susiduriama su problema, kad gaminant mėsos patiekalus orkaitėje, jie lieka išsausėję. Internete galima surasti begalės mėsos sultingumui ir minkštumui suteikiamų receptų, gudrybių. Bet rezultate gaminimo procesas, kuris turėtu trūkti iki valandos laiko, tampa visas pusdienis, o marinato rezultatas jaučiamas labai nedidelis. Ar pastangos skaniai pavalgyti, vertos pusės dienos laiko ir pastangų? Gal geriau praleisti savo laisvalaikį turiningai, užsiimti mėgstama veikla, galiausiai skirti laiko brangiausiems supantiems žmonėms? Jeigu gerai iškosi, galime rasti visas įmanomas išeitis - jos tikrai įgyvendinamos, nes su Big Green Egg plataus panaudojimo griliais nereikia švaistyti laiko, norint skaniai pavalgyti. Ši kepsninė ne tik atvers naujus, tikros mėsos skonio pojūčius, bet užtikrins su šeima smagiai praleistą laiką.

Kiekvienas turime šašlykinę:

Šašlykinės dažniausiai panaudojamos šiltuoju metų sezonu, kiemuose kviečiantis užeiti kvapas erzina kaimynus arba tiesiog praeivius. Nors tai nuo seno visiems pažįstamas ir pamėgtas maisto gaminimo prietaisas, bet ar be mėsos kepama šašlykinėje daugiau patiekalų? Tikriausiai sudėtinga. Šašlykinės yra vienos neuniversaliausių maisto gaminimo priemonių, nebent tai būtų šašlykinė su dangčiu, kurioje nepaleidžiami karšti garai laukan. Turistinės šašlykinės be dangčio gali sugadinti planuotą vakarėlį arba išvyką į gamtą, nes nors tokiem dalykams stengiamasi pasiruošti, tačiau nenuspėjami Lietuvos orai gali viską sugadinti. Tai ne vienintelis veiksnys, galintis nulemti laisvalaikio nepasisekimą ir išnaudotą veltui laiką. Kepant mėsos patiekalus atviroje šašlykinėje, dažnai pasitaikantis atvejis tas, kad nuo mėsos varvantys riebalai ant įkaitusios anglies, pastarosios gali užsiliepsnoti ir per stipriai paskrudinti ruošiamą maistą. Galvojant apie alternatyvas pakeičiant vieną funkciją turinčia šašlykinę į daugiafunkcinę kepsninę, rekomenduotina pasižvalgyti po kepsnines.lt ir išsirinkti geriausią variantą. Norint išvengti maisto gaminimo problemų, sezoniškumo, norint išmėginti kitus maisto produktus grilyje, geriausias pasirinkimas yra Big Green Egg kepsninė, atstojanti šašlykinę bei rukyklą vienu metu.

Dujinės lauko griliai:

Dujomis varomos kepsninės arba griliai yra vienas populiariausių pasirinkimų, tinkamas naudoti siekiant išlaikyti švarą. Siekiant išsikepti patiekalą kiek greičiau, dujinis grilius turi temperatūros reguliavimo funkcionumą, bet pasižiūrėjus iš kitos pusės, maistas neiškeps skaniai, nes dujiniai griliai spinduliuoja per didelį karštį. Dujinių kepsninių problema - sausas mastas. Išsausėjimas, kaip kad kepant orkaitėje yra panašus, tik skirtumas tame, kad dujinėje kepsninėje gaminti yra patogiau dėl šoninių lentynėlių ir daugybės kitų priedų. Kita vertus, tokio tipo kepsninė užima daug vietos, tinkama naudoti tik turintiems nuosavus kiemus, bet jeigu yra tik balkonas, pasikepti grilyje skanios mėsos neįmanoma. Jeigu eksprontu norima išsikepti dujinėje kepsninėje, svarbu visada patikrinti ar dujų bakelyje užteks, nes didelė tikimybė, kad nepatikrinus, procesas gali sustoti ir visą maistą teks pabaigti kepti keptuvėje. Griliai kamado pati tinkamiausia išeitis, norint kad maistas neišsausėtų, nes šie griliai nespinduliuoja šilumos į išorę, parenkant tikslą temperatūrą mėsos gaminiai išlaiko savo sultingą skonį, taip pat nereikia rūpintis dujų atsargomis. Big Green Egg kepsninės yra ne tik universalios savo maisto ruošimo ypatumais, bet ir galima pasirinkti tinkamą dydį pagal esamą situaciją, todėl galima ruošti maistą net mažai vietos turinčiame balkone.

Pasirinkimas, kuris pakeis požiūrį į tikrą maisto skonį:

Keramikinės kepsninės Big Green Egg atstoja grilius, rūkyklas ir orkaites viename, kuo negali pasigirti nei vienas rinkoje esantis gaminys. Sunku pasakyti, kokiom funkcijom neapsiriboja šio tipo kepsninės, nes galima gaminti viską, net tai, apie ką ankščiau neteko pagalvoti: kepti picą ar netgi rūkinti žuvį, ir iš to tikėtis geriausio rezultato. Šios kepsninės naudojimas yra labai paprastas, nors iš pažiūros atrodo sudėtingas dėl funkcijų gausos. Big Green Egg tinkamas visiems, kurie mėgsta gaminti gamtoje. Negana to, kad kepsninė turi didelį dydžių asortimentą, šis įrenginys turi priedus, kurie leis džiaugtis kiekviena akimirka. Kepsninės priedų pasirinkimas labai platus: pradedant Big Green Egg kulinarine knyga, baigiant skaitmeniniais termometrais, švaros palaikymo įrankais. Plačiau apie Big Green Egg priedus galima rasti čia: www.kepsnines.lt. Kepsninę labai lengva prižiūrėti ir valyti, nes ji yra aukščiausios rūšies: keraminis korpusas ir ilgaamžiškumu pasižyminti patentuota technologija užtikrina ne vienos kartos naudojimą, kai tuo tarpu lengvai valomos grotelės, nereikalauja papildomai cheminių medžiagų panaudojimo, dažnu atveju jų net nereikia valyti.  

 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų