Galvų medžioklės patirtys: kaip surasti pačius geriausius?

Augantis specialistų poreikis skatina ieškoti vis daugiau inovatyvesnių būdų, kurie gali padėti rasti pačius geriausius darbuotojus. Įmonės suvokia, kad geras darbuotojas gali padidinti įmonės peleną, gali pagerinti reputaciją ir atnešti daug kitos naudos. Taigi, investuoti į gerus darbuotojus – verta.

Visgi, nei įmonės vadovai neturi laiko ieškoti gerų darbuotojų, nei geri darbuotojai neturi laiko ieškoti įmonių, kurioms jie būtų reikalingi ir kurioje jie galėtų tobulėti bei gauti daugiau. Tokiu atveju atsiranda tarpininkai, kurie vadinami „galvų medžiotojais“. Skamba lyg iš filmo? Panašiai, kadangi surasti tokią „galvą“, kuri atitiktų tam tikros įmonės poreikius, yra kur kas sudėtingiau nei galėjote pagalvoti. O įspūdžiui susidaryti – kalbamės su vienu iš specialistu, kuris savo kasdienybę vadina „galvų medžiojimu“.

Ponai ir ponios „nepakeičiamieji“

Susirasti gerą darbuotoją gali būti tikras iššūkis, kadangi geras darbuotojas neieško darbo – jį randa patys darbdaviai. Kadangi jie neturi laiko – atrankos įmonės imasi darbo. Paieškos dažniausiai vykdomos keliais skirtingais kanalais ir tuo pačiu skirtingais būdais, kadangi kiekviena darbo niša yra individuali ir jeigu vienam darbuotojai svarbiausia, kad alga būtų didesnė, tuo tarpu kitas daugiau dėmesio skiria į aplinką, kadangi jis ruošiasi dirbti tik tokioje įmonėje, kur palaikoma draugiška ir maloni kultūra.

Šiais laikais paieškos labai dažnai vykdomos naudojantis socialiniai tinklais. Net tik Facebook, kaip galvoja daugelis, priešingai, daugiausia dėmesio skiriama Linkedin, kuris jau seniai vadinamas viena palankiausių terpių, kur galima rasti gerus darbuotojus, kurių kvalifikacija atitinka Jūsų poreikius.

Kas „medžioja galvas“?

Kaip jau minėjome, kiekvieno verslo tikslas yra auginti įmonę, tačiau dažniausiai jis neturi laiko pats ieškoti geriausių darbuotojų. Šį darbą galima palikti savo sistemą turintiems, unikalius metodus naudojantiems  „galvų medžiotojams“, kurie pagal kiekvieno verslo poreikius suranda tokius darbuotojus, kurie geriausiai tinkami konkrečiai pozicijai. Svarbiausia, kad suradus konkretų žmogų individualiai palaikomi santykiai su juo, stengiamasi jam pasiūlyti tai, ko jis pageidauja, kad tik sutiktų dirbti konkrečioje pozicijoje. Tuo pačiu palaikomi glaudūs santykiai su verslo atsovais, kurie taip pat pareiškia savo nuomonę apie ieškomo specialisto prašymus. Taigi, abipusis kontaktas leidžia rasti kompromisą ir tuo pačiu padėti darbuotojui lanksčiai pereiti į naują įmonę bei dirbti taip, kad būtų patenkinti ir jo, ir verslo poreikiai.

Galvų medžioklės specializacija

Šiais laikais „galvų medžioklė“ reikalinga susirasti ne tik vadovus bei konkrečios sferos išmanytojus, tačiau net ir specialistus, kurie labai puikiai išmano tam tikrą sferą. Juk geras IT specialistas padės bendrovei pasiekti didesnį pelną, geras pardavimų vadybininkas – taip pat. Taigi, galvų medžioklės“ apibrėžimas šiek tiek pakito, kadangi ir paslauga tapo reikalinga ne tik tada, kai yra poreikis rasti kvalifikuotą darbuotoją, tačiau ir tada, kai reikalingas tam tikros sferos specialistus.

Jeigu ieškote konkrečios srities specialisto – geriausia kreipti į tuos, kurie užsiima tokiu darbu kasdien. Tokiu atveju sutaupysite daug laiko ir tikrai rasite geriausią profesionalą savo srityje.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų