Ragina pašalinti varveklius

Ukmergės rajono savivaldybės administracija prašo pastatų savininkų ir prižiūrėtojų saugiai pašalinti pavojų keliančius varveklius.

Tokių ledo darinių Ukmergėje pastaruoju metu ženkliai padaugėjo.

Rajono valdžia ragina pastatų savininkus pašalinti varveklius ir sniego sankaupas stogo pakraščiuose, o, esant reikalui, pavojingas vietas aptverti ar kitais būdais užtikrinti praeivių saugumą. Vairuotojų prašoma nepalikti savo automobilių arti pastatų stogų, ant kurių yra susiformavę varvekliai ar sniego nuošliaužos, taip pat po medžiais.

Statinių naudotojai (namų savininkai, namą administruojančios įmonės ar bendrijos) privalo nuolat stebėti sniego dangos storį ant stogų ir laiku valyti nuo jų susikaupusį sniegą bei ledą. Valant stogus ar daužant varveklius, taip pat reikėtų aptverti teritoriją, kad krintantis sniegas ar varvekliai neužkristų ant praeivių ir jų nesužalotų. Specialistų teigimu, net ir 15 centimetrų ilgio varveklis kelia pavojų. Lietuvoje kiekvienais metais būna atvejų, kai ledo dariniai sužaloja žmones ar apgadina transporto priemones.

Už varveklių pašalinimą atsakingi patys pastatų naudotojai, o ne savivaldybė. Gyventojai, pastebėję pavojų keliančius varveklius, turėtų apie tai informuoti pastato naudotojus, namo savininką, namą administruojančią įmonę ar bendrijos pirmininką, o jų neradus – nedelsiant pranešti seniūnijų ar savivaldybės administracijos atstovams, o ne darbo valandomis – policijai, kad surastų savininkus ir (arba) pažymėtų pavojingas vietas.

Už statinio naudotojo pareigų nevykdymą Administracinių nusižengimų kodeksas numato įspėjimą arba baudą nuo 20 iki 600 eurų, o įvykus nelaimei, gali būti taikomos administracinės priemonės atsakingiems asmenims.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų