Dėl sutrikusio apšvietimo gatvėse nesaugu

Ukmergiškiai stebisi dažnai nedegančiomis arba mirksinčiomis miesto gatvių apšvietimo lempomis. Žmonėms keista: negi negalima sutvarkyti ir pasirūpinti, kad tamsiuoju metu gatvėse galėtume jaustis saugiai?

Skaitytojai negaili skundų miesto apšvietimo sistemos prižiūrėtojams. Pasakojo, kad visą žiemą žibintai veikė su sutrikimais Gedimino, Putinų, kitose gatvėse. „Čia pat – jau ir pavasaris. Gal bent šia proga kas nors teiksis sutvarkyti?“ – ironizavo jie.

UAB „Ukmergės versmė“ direktorius servisui Gintaras Zaikauskas stebisi, kad tokiais klausimais gyventojai pirmiausiai kreipiasi į redakciją. „Turėtų kreiptis tiesiai į mūsų įmonę, kad ši informacija pasiektų mus. Arba informuoti miesto seniūniją, kuri yra mūsų sutarties administratorius. Seniūnija praneša mums, ar gatvių žibintai mirksi, ar yra kitų sutrikimų“, – sako jis.

Pašnekovo teigimu, „Ukmergės versmė“ prižiūri iš viso 3 000 gatves apšviečiančių lempų: „Kasdien susiduriam su įvairiais gedimais. Tai yra 100 ir 70 vatų natrio lempos, jų tarnavimo laikas – apie penkeri metai: priėjo laikas – ir paseno. Mūsų apšvietimo linija, būna, ir nuo vėjo „užsitrumpina“. Pavyzdžiui, Kauno, Vytauto gatvėse stulpai be laidų šviečia, ten – kabelis po žeme. O kai kuriose gatvėse likę gelžbetoniniai stulpai.“

Anot G. Zaikausko, sužinoti apie gedimus įmanoma tik apie juos pranešus. „Kokių nors specialių testavimų nėra, – teigė jis. – Tinklai seni, nors kai kur – ir kitokios linijos, bet vis tiek – nemažai metų. Reikėtų ir ESO teirautis, kaip jie eksploatuoja tuos tinklus.“

Tačiau ESO – „Energijos skirstymo operatoriaus“ – ryšių su visuomene projektų vadovo Tomo Kavaliausko teigimu, „ESO rūpinasi tik elektros energijos tiekimu (skirstymu)“.

„Visi miestų ar miestelių tinklai priklauso savivaldybėms, todėl jų reiktų klausti, kas ir kaip daroma, planuojama“, – sakė jis.

Pasakojo, kad Ukmergės rajone ESO eksploatuoja ir prižiūri per 750 vnt. transformatorinių, daugiau nei 1 000 km 0,4 kV ir beveik 800 km 10 kV oro elektros linijų. Taip pat – daugiau nei 500 km 0,4 kV ir 10 kV po žeme paklotų kabelių.

Elektros tinklai, anot jo, mūsų rajone buvo montuojami ir klojami nuo 1967 iki 2018 m. „Esmė – ne tinklo senumas, o kaip jis prižiūrimas. Tai lemia elektros tinklo ilgaamžiškumą, – tikina pašnekovas. – ESO tai – vienas svarbiausių prioritetų, todėl nuolat prižiūrime, profilaktiškai tikriname ir remontuojame elektros skirstymo tinklus. Jei tinklas būna atitarnavęs, susidėvėjęs, nepatikimas, tada jis keičiamas nauju.“

T.Kavaliauskas taip pat papasakojo apie pernai įgyvendintus investicinius projektus.

Rajono savivaldybės prašymu 0,4 kV oro linijos Pakalnės ir Klaipėdos gatvėse, Ukmergėje, pakeistos į požemines elektros linijas. Rekonstruota transformatorinė Kauno gatvėje. 0,4 kV oro linijos Ukmergės rajone, Šinkūnų kaime, pakeistos į kabelines.

Ryšių su visuomene projektų vadovo teigimu, dėl gedimų planuojama rekonstruoti transformatorinę Žvynėnų kaime.

Šiemet planuojamos investicijos: 10 kV oro linijos Želvoje rekonstravimas; dalies 10 kV elektros tinklo rekonstravimas iš Pašilės link Pabaisko miestelio ir valdymo įrengimas Ukmergės rajone; 0,4 kV oro linijos Siesikuose rekonstravimas kabeline; 0,4 kV oro linijos Mažeikių kaime rekonstravimas į kabelinę.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+11 # Nu jo 2019-03-01 16:45
Ukmerges versme ir savivaldybe gyvena kitoj planetoj,be pranesimo nieko nezino. Visi mato problemas - o jiems reikia pranesti,pageidautina rastu...3 egzemplioriais. Islyskit is savo urvu,ar bijot vakare neapsviestom gatvem vaiksciot?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+3 # Nijolė 2019-03-04 09:35
Gyvenu Šlaitų gatvėje, prieš keletą mėnesių pradėjo mirksėti apšvietimo lempa šalia mūsų namų, tai aš tiesiog paskambinau ir pranešiau miesto seniūnijai. Sekančią dieną atvažiavo apšvietimą prižiūrinti įmonė ir pakeitė tą lempą. Po gero mėnesio užgeso kitoje namo pusėje apšvietimo lempa ir vėl paskambinus po poros dienų ją pakeitė. Pretenzijų dėl gatvės apšvietimo tikrai neturiu. Manau, apžiūrėti kiekvieną dieną visas miesto gatveles neįmanoma. Jei būtų atvažiavę keisti po savaitės , ar dviejų, tada jau nelabai gerai, nors dėl vienos lempos irgi nereiktų daryti didelės tragedijos. Čia miesto seniūnija geriausiai galėtų atsakyti, ar kreipiasi gyventojai pakartotinai po gedimo pranešimo. Jei ne, tai reiškia įmonė dirba gerai ir greitai sutvarko gedimus.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų