Kodėl verta studijuoti užsienyje?

Studijos užsienyje gali būti viena daugiausiai privalumų turinčių patirčių studento gyvenime. Studijos užsienyje suteikia galimybę praplėsti akiratį ir savo komforto zoną, pažinti naujas kultūras ir išmokti daug naujų dalykų. Verta apmąstyti šia galimybę, ypač esant būdų gauti studijas užsienyje nemokamai. Kai kurios valstybės prašo susimokėti dideles sumas už keletą mokslo metų, tačiau yra ir tokių, kurios siūlo ypač gerus studijų apmokėjimo planus arba siūlo nemokamą edukaciją.

Studijos užsienyje suteikia galimybę pamatyti pasaulį. Išvykę susipažinsite su visiškai nauja kultūra, turinčia savą kalbą, papročius, tradicijas, mąstyseną. Taip pat, turėsite pakankamai laiko apkeliauti visą valstybę, ištyrinėti gamtos stebuklus, muziejus ir kitus lankytinus objektus. Tačiau, galite pakeliauti ir į kaimynines šalis. Dažnai skrydžiai iš užsienio būna žymiai pigesni.

Kita svarbi priežastis studijuoti užsienyje yra galimybė išbandyti skirtingus mokymo ir mokymosi stilius. Tikėtina, kad pirmiausia bus sunku priprasti prie naujų mokymo metodų, tačiau su laiku jūs pradėsite matyti, kad mokymo sistema atspindi kultūrą ir žmones. Tačiau, svarbu paminėti, kad reikia skirti laiko tinkamiausios mokyklos ar universiteto paieškai. Ames kalbų mokykla padeda moksleiviams iš Lietuvos pasirinkti tinkamiausią studijų kyptį, mokyklą ar universitetą, valstybę, bei padeda susitvarkyti visus stojimo dokumentus. Ames mokyklos profesionalai atsakys į visus rūpimus klausimus ir patars, kuri mokymo įstaiga labiausiai tinka jums ir suteiks visą reikalingą informaciją apie tai, kaip vykdomos studijos užsienyje.

Dauguma studentų, nusprendusių studijuoti užsienyje, savo gimtuosius namus palieka pirmą kartą. Atvykę į naują valstybę, dažnai jie patiria stiprų kultūrinį šoką. Tokia patirtis atveria naujus atradimus, maistą, papročius ir socialinę atmosferą. Studentai gauna galimybę patirti ir išbandyti visiškai naują gyvenimo stilių.

Vienas iš šauniausių studijų užsienyje aspektų yra nauja kalba. Juk kaip studijuoti užsienyje, nemokant vietinės kalbos? Greičiausias būdas išmokti kalbą yra pagyventi toje šalyje, bendrauti su vietiniais, apsupti save ta kalba. Juk tuomet jums nebelieka pasirinkimo ir privalote kalbėti ir suprasti kitus. Dažnai universitetai siūlo kalbos kursus, kurie padeda naujokams greičiau apsiprasti ir pagerinti savo kalbos žinias.

Baigę studijas užsienyje ir grįžę namo, kartu parsivešite ir naują pasaulio suvokimą, naujus įgūdžius ir patirtis, kurios gali būti labai naudingos vietinėje įmonėje. Užsienyje studijavę specialistai dažnai yra labai geidžiami vietinių darbdavių.

Jei vis dar svarstote, ar verta studijuoti užsienyje, turėkite omeny, kad gyvenimas kitoje šalyje suteikia ir galimybę išbandyti naujas veiklas ir susirasti naujų interesų, hobių. Bandykite viską. Galbūt atrasite, kad turite paslėptą talentą slidinėjimui, vandens sportui, golfui. O galbūt jums puikiai sekasi šokti? Studijavimo laikotarpis yra pats tinkamiausias metas atrasti naujų pomėgių ir išbandyti įvairius dalykus.

Vienas didžiausių studijų užsienyje privalumų yra galimybė susirasti draugų iš pačių įvairiausių pasaulio kampelių. Jūs turite galimybę susirasti draugų ne tik toje šalyje, kurioje studijuojate, bet ir iš kitų užsienio valstybių, kuriose dar net nesate niekada buvę. Po studijų, būtinai tęskite bendravimą. Šie žmonės gali ne tik tapti viso gyvenimo draugais, bet ir padėti profesinėje srityje.

Jei vis dar nesate įtikinti studijų užsienyje nauda, atsiminkite, kad tai padeda jūsų asmenybės augimui. Nėra kito panašaus jausmo, kaip būti pačiam su savimi užsienio valstybėje. Galite atrasti, kad studijos užsienyje jums patinka ir norite būti nepriklausomas. Studentai užsienyje dažnai tampa tos šalies tyrinėtojais. Tačiau, jūs taip pat gaunate galimybę ir tyrinėti save patį. Tokia patirtis padeda išmokti adaptuotis naujoje aplinkoje ir savarankiškai spręsti problemas.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų