Kaip tinkamai apšiltinti šlaitinį stogą

Kiekvienas namų šeimininkas, norintis užtikrinti stabilią šilumą savo būstui turi suvokti, koks svarbus yra šlaitinio stogo apšiltinimas. Tik tinkamai apšiltintas ir užsandarintas stogas stipriai sumažins šilumos išlaidas ir pagerins būsto šilumines savybes.

Šiais laikais kiekvienas namas turi atitikti specialius energinio naudingumo nuostatus, kurie užtikrina būsto gyventojams nepriekaištingą šilumą. Jei ketinate statyti naują namą, jis turi atitikti A klasės energinį naudingumą, kuris užtikrins, kad namuose yra pasirūpinta stabilia šiluma. Jei jūsų namas turi šlaitinį stogą, jo tinkamas apšiltinimas turi nepaprastai didelę įtaką namo energiniam naudingumui. Tačiau ką turi žinoti namų šeimininkas, kad tinkamai apšiltintų šlaitinį stogą? Kaip atlikti šį darbą ir kokią medžiagą derėtų pasirinkti?

Kad tinkamai apšiltintume šlaitinį stogą pirmiausia turime suprasti, kad atidumas ir įžvalgumas atliekant šiltinimo darbus yra be galo svarbus. Prieš apšiltinant savo būstą privalome gerai pažinti ir suprasti jo konstrukciją bei vėdinimo ypatumus, nes šios detalės padės sukurti efektyviausią šiltinimo medžiagos išdėstymą, o tai užtikrins puikią šilumos izoliaciją. Jei jūsų namas yra su mansarda, jame šiltinimo medžiaga bus pritvirtinta tarp gegnių. Drėgmė yra didžiausias namų priešas, tad jei ketinate šiltinti šlaitinį stogą, taip pat turite kuo skubiau pasirūpinti tinkama hidroizoliacija. Jei tinkamai atliksite apšiltinimo darbas, vėdinamas oras nusės tarp apsaugos nuo vėjo bei specialios hidroizoliacinės plėvelės.

Kai tenka apšiltinti šlaitinį stogą, žmonės dažniausiai renkasi stiklo arba akmens vatą. Šiltinimas mineraline vata taip pat be galo populiarus pasirinkimas, nes jis suteikia šlaitiniam stogui puikų apšiltinimą už visai nedidelę kainą. Stiklo vata yra kur kas prastesnė šiltinimo medžiaga, nes blogai atlikus šiltinimo darbus ši atvira medžiaga gali sukelti alergiją namo gyventojams. Tiek apšiltinimo medžiagos pasirinkimas, tiek jos storis labai priklauso nuo klimato, kuriame gyvenate. Jei ieškote ko geresnės šiltinimo medžiagos už prieinamą kainą, efektyviai apšiltinsite savo namus su maždaug 25 centimetrų storio mineraline akmens vata.

Mineralinė vata – tai be galo populiari medžiaga, sulaukianti daug teigiamo dėmesio dėl savo universalumo. Kai kurie namų šeimininkai renkasi šią medžiagą tiek šlaitinio stogo, tiek viso namo šiltinimo darbams. Mineralinė akmens vata suteikia namui galimybę kvėpuoti, tačiau tuo pačiu ir suteikia įspūdingą apsaugą nuo drėgmės, vėjo bei kitokio kenksmingo aplinkos poveikio. Kadangi dėl drėgmės gali pradėti irti stogas bei formuotis pelėsis, tinkama hidroizoliacija yra be galo svarbi apsauga kuri puikiai apsaugo namus. Jei norite užtikrinti nepriekaištingą šilumos izoliaciją savo šlaitiniam stogui, pasirinkite Rockwool mineralinę akmens vatą. Šios medžiagos nepaprastas universalumas suteikia jai lankstumo, leidžiančio atlikti visus šiltinimo darbus. Jei norite geriau pažinti šią šiltinimo medžiagą, apsilankykite interneto svetainėje Rockwool.lt , kur galėsite pamatyti medžiagos kainą ir geriau pažinti šiltinimo darbų procesą.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

-1 # sdvsvsvd 2019-08-04 02:00
http://xn--o80b910a26eepc81il5g.zxc700.com - 카지노사이트
http://xn--vf4b27jfzgc8d5ub.zxc700.com - 포커사이트
http://xn--o80bz00bbzcu6f.zxc700.com - 엠카지노
http://xn--mp2bs6av7jp7brh74w2jv.zxc700.com - 슬롯머신사이트
http://xn--c79a67g3zy6dt4w.zxc700.com - 카지노사이트검증
http://xn--o80b27i69npibp5en0j.zxc700.com - 온라인카지노주소
http://xn--299aj0wmjfoqh97o.zxc700.com - 맞고사이트
http://xn--oi2b30ghxt.zxc700.com - 바카라
http://xn--on3b21eb4bmwh91q.zxc700.com - 식보사이트
http://xn--oi2b43dh5aa317l40j.zxc700.com - 모바일바카라
http://xn--7m2b7ov9poqh97o.zxc700.com - 룰렛사이트
http://xn--o80bq1nhvkvsd7rhba.zxc700.com - 마카오카지노순위
http://xn--oi2b30g3ueowi6mjktg.zxc700.com - 바카라사이트
http://xn--qn1bx5w2ifvrmbje.zxc700.com - 홀덤사이트
http://xn--ij2bx6j77bo2kdi289c.zxc700.com - 블랙잭사이트
http://xn--o80b67oh5az7z4wcn0j.zxc700.com - 모바일카지노
http://xn--oi2ba146a24mbtbtvt.zxc700.com - 온라인바카라주소
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų