Kokius sprendimus turėtų priimti tie, kurie nori kokybiškai išsimiegoti?

Jei norite kokybiškai išsimiegoti, tai, turite žinoti, kad be pastangų to pasiekti nepavyks. Taigi, belieka tik įvardinti tam tikrus sprendimus, kuriuos turėtų įgyvendinti kiekvienas, kuris svajoja apie kokybišką miegą.

Jei norite mėgautis kokybišku miegu ir atsibusti kupini jėgų, tai turite išsiugdyti įprotį išvėdinti kambarį. Net ir tuo atveju, jei laukia žiema, vis tiek atverkite langus bent keliolika minučių. Na, o kitais metų laikais patariama apskritai miegoti prie atverto lango.

Siekiantis kokybiškai išsimiegoti, reikėtų išsirinkti ir kokybišką lovą. Nors šį baldą galima įsigyti vos už kelis šimtus eurų, dėmesį verta atkreipti į tai, kad kuo daugiau pinigų skirsite šiam pirkiniui, tuo geriau. Lova turi būti ergonomiška, tvirto pagrindo, pagaminta iš aukštos kokybės medžiagų. Nežinot, kur tokią įsigyti? Užsukite į https://pigu.lt/lt/lovos. Čia sau tinkančią lovą ras kiekvienas. Žinoma, pagalvota ne tik apie patogumą – čia rasite ir ypač stilingų, gražių lovų, kurios virs pagrindiniu jūsų kambario akcentu.

Vistik svarbu ne tik išsirinkti patogią lovą, bet ir patogius miego drabužius. Jie turėtų būt lengvi, nevaržyti jūsų judesių, leisti odai kvėpuoti, pagaminti iš natūralių medžiagų.

Valgyti ar ne prieš miegą? Žinoma, nereikėtų rinktis sotaus maisto, tačiau puodelis arbatos bei lengvas užkandis likus kelioms valandos iki miego, gali būti puikus pasirinkimas.

Ne paslaptis, kad vasarą yra ypač šviesūs vakarai, tad, jei einate anksti miegoti, sudėtinga užmigti gali būti vien tik todėl, kad kambaryje yra šviesu. Taigi, tokiu atveju reikėtų įsigyti sunkias bei masyvias užuolaidas, kurios tiesiog nepraleidžia šviesos ir sukuria miegui palankią aplinką. Na, o atėjus žiemai, tokios užuolaidos suteiks daugiau jaukumo.

Ne paslaptis ir tai, kad užmigti ir kokybiškai išsimiegoti gali būti kur kas sunkiau tuo atveju, jei žmogus vėlų vakarą vis dar dirba ar sprendžia ramybės neduodančius klausimus. Specialistai sako, kad išsimiegosite kur kas geriau, jei darbus ir problemų sprendimą užbaigsite iki miego likus dar bent 3 valandos, o šį laiką paskirsite maloniai bei atpalaiduojančiai veiklai, pavyzdžiui, pasilepinimui vonioje, arbatos gėrimus ar tiesiog muzikos klausymui.

Jei jūsų tikslas kokybiškas miegas, tokiu atveju verta prisiminti ir tai, kad egzistuoja tikrai ne vienas elementas, kuris neturėtų būti šioje namų erdvėje. Tai – kompiuteris bei TV, o taip pat ir kambariniai augalai. Pastarieji ypač netinkamas pasirinkimas, kadangi nakties metu eikvoja deguonį.

Nemažai daliai žmonių, ypač tų, kurie susiduria su miego sutrikimais, atrodo, kad kokybiškai išsimiegoti yra tiesiog neįveikiama užduotis. Tačiau labai tikėtina, jog viskas, ką tereikia padaryti, tai – tik pakeisti kai kuriuos savo įpročius. Tad pats metas jau šiandien pagalvoti, ką galite padaryti dėl geresnės miego kokybės.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų